Sivut

keskiviikko 15. elokuuta 2012

La Bottega

Kävimme viime viikolla vieraidemme kanssa illallisella Tallinnan lempi-italialaisessamme, La Bottegassa. Kyseinen kotoisan tunnelmallinen ravintola sijaitsee kauniilla Vene-kadulla vanhassa kaupungissa. Bottegan sisäänkäynti ja pieni terassi ovat myös osaltaan oikein kutsuvat. Kävimme terassilla jo aiemmin tänä kesänä, vaikka vähän viileää olikin - huopien alla tarkenee yllättävän hyvin. Paikka sijaitsee Italian suurlähetystön vieressä, mahtaakohan sieltä tulla lounasporukkaa?


La Bottega on itse asiassa trattoria, eli ravintolaa (ristorante) epämuodollisempi ruokapaikka. Pidänkin erityisesti sen konstailemattomuudesta. Iltaa istumaan voi mennä sellaisella fiiliksellä kuin haluaa - vähän rennommin tai vastaavasti pukeutumalla parhaimpiinsa. Kotoisan lämminhenkinen sisustus sopii molempiin tunnelmiin, samoin kuin perinteikäs, sopivan simppeli ruoka. Kokonaisuus toimii.


Mukana iltaa istumassa oli tällä kertaa toisen pariskunnan parivuotias lapsi ja olimmekin valinneet rennon Bottegan myös tätä silmällä pitäen. Lopulta lapsonen istui kuitenkin rauhassa kolmen ruokalajin ja kahvien ajan, syventyneenä iPadille ladattuihin piirrettyihin. Mikä keksintö. Aikuiset pääsevät hetkeksi keskittymään omiin juttuihinsa ilman että lapsella on tylsää. Olimme muuten Bottegassa aikanaan juhlistamassa myös valmistujaisiani ja ilta sujui oikein hyvin vähän isommallakin porukalla. Paikka tuntuukin muuntautuvan kivasti monenlaiseen tarpeeseen.


Kesän hurvittelut ovat tältä erää jäämässä taakse ja minulla on koittanut paluu arkeen. Lauantaina on ensimmäinen (tai toinen, ensimmäisen skippasin) lomanjälkeinen tentti. Lähikirjastotkin ovat vielä kiinni ja kotona huomio niin helposti kiinnittyy kaikkeen muuhun. Vastahan riemuitsin loman alkamisesta, mihin aika taas karkasi.. Mutta onneksi alkava syksy tuo mukanaan kaikkea mukavaa ja kokeilen kaiken kiireen päälle uutta harrastustakin. Siitäkin varmasti lisää myöhemmin.

Onko muilla kokemuksia La Bottegasta? Tai Tallinnan muista italialaisista ravintoloista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti