Sivut

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Tallinnan ravintolavinkki: Salt

Viime viikonloppuna päädyimme vieraidemme kanssa viimein käymään Saltissa, josta olen kuullut paljon hyvää.


Salt on pieni, mutta sitäkin tunnelmallisempi. Vieri vieressä olevat pöydät ja avokeittiön hohkaama lämpö tuovat kodikkuutta ja vähän välimerellistäkin meininkiä. Ovi kadulle olikin tuuletuksen takia auki osan aikaa illasta.


Alla on jakamamme meze-alkupala, jossa oli hummusta, pestoa, punajuuritahnaa ja tuollaisia ohuita lastuja, joita dippailla tahnoihin. Herkullista oli! Muina ruokina seurueemme otti mustekalaa, merenelävärisottoa, parsaa, pihviä ja jälkiruokana juustoja ja juustokakkua. Kaikki kehuivat annoksiaan. 

Ainoana miinuksena pääruokani oli pienen puoleinen. Alkuruokaakaan ei voinut isoksi väittää, sillä lastut olivat aivan ohuita. Jaksoinkin vaivatta jälkiruuan, mitä ei tapahdu usein. Parempaa bisnestä ravintolalle tietysti. :)

Oluiden ystävä löytää Saltista saaremaalaista ruisolutta. Kyseistä juomaa suositeltiin erityisesti maksan kanssa, mutta mieheni halusi kokeilla sitä vaikkei maksaa ottanutkaan.

Avokeittiötä oli hauska seurailla puolella silmällä. Se tekee Saltista myös persoonallisen, koska harvemmissa paikoissa keittiö on näkyvillä.

Kaiken kaikkiaan illallisemme Saltissa oli oikein onnistunut kokemus. "Ihan ok" -annoksia ei pöydässämme näkynyt, vaan kaikki ruuat olivat kehujen arvoisia. Täytyy mennä toistekin ja uskaltanen luvata, että Salt on kokeilemisen arvoinen muillekin. :)

Ravintola löytyy osoitteesta Vase 14 ja paikan kotisivut ovat täällä: Salt. Pöytävaraus kannattaa tehdä ajoissa etukäteen. Tänäkin iltana halukkaita tulijoita oli enemmän kuin paikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti