Sivut

lauantai 11. lokakuuta 2014

Carolina

Hei kaikki, tavatkaa Carolina, kummikissani. Carolina on noin neljän kuukauden ikäinen maatiaispentu, joka asuu tällä hetkellä Tallinnassa Pesaleidja-kissatalossa. Hän etsii koko ajan kovasti omaa pysyvää kotia. Minun tehtäväni ihmiskummina on välittää Carolinan toive omasta kodista mahdollisimman monelle.

Carolina löydettiin siskonsa Philadelphian kanssa Uus Maailm - kaupunginosasta läheltä Tallinnan keskustaa kesällä, kun pennut olivat arviolta parin kuukauden ikäisiä. Loiset olivat syöneet molempien pienet suloiset kasvot vereslihalle, mutta Carolinan kasvot ovat jo parantuneet, kuten kuvista näkyy.

Carolina on vielä aavistuksen arka ihmisen suhteen, kuten kadulle syntyneet alkuun aina ovat. Hän on kuitenkin hurjan "nöyrä" ja rauhallinen, katsoo suoraan silmiin vaikka silmämunatkin värisevät jännityksestä. Carolinaa kuitenkin voi ja pitääkin käsitellä tällä hetkellä paljon. Eikä ihminen ole enää laisinkaan yhtä pelottava ilmestys kuin alussa. Aika ja rauhallinen käsittely tekevät tehtävänsä :)

Carolinalla on hiukan erikoiset, kauniit kasvot ja uskon, että hänestä kasvaa tosi ystävällinen kissa. Tällä hetkellä hän istuu hiljaa ja tapittaa kauniilla silmillään häkistään. Carolina ei sähise eikä rähise, vaikka siihen joskus voisi olla syytäkin - eihän kissaa ole tarkoitettu häkkiin. Siskon vaarattoman, mutta tarttuvan kasvojen sieni-infektion vuoksi pennut on vielä pakko pitää pois kosketuksista muiden kissojen kanssa.


Minä toimin Pesaleidjassa vapaaehtoisena ja Carolina on ensimmäinen kummikissani. Kummius tarkoittaa sitä, että mainostan Carolinaa kotimarkkinoilla parhaani mukaan. Jos Pesaleidjan toiminta ja meidän vapaaehtoisten työnkuva kiinnostaa, käy ehdottomasti lukemassa pidempi juttuni täältä: KLIK

Jos siis etsit Carolinan kaltaista, nöyrää ja rauhallista kaunista pentua, ole yhteydessä. Ja jos et syystä tai toisesta ole kiinnostunut juuri Carolinasta, mutta tallinnalaisen löytökissan ottaminen tuntuu muuten hyvältä idealta, voit olla yhteydessä suoraan minuun (tallinnapaivakirja@gmail.com) ja saat suomenkielisen kontaktin :) Olen erittäin mielelläni apuna täällä päässä kielen ja paperihommien kanssa, sekä esittelen mielläni kissoja ja kissataloa. Voit aina olla myös suoraan yhteydessä Pesaleidjaan (pesaleidja@varjupaik.ee). Pesaleidjan kotisivut löydät täältä: pesaleidja.ee ja sivuilla pääset katselemaan muiden kotia etsivien kissojen kuvia.

Meiltä löydät hyvin todennäköisesti etsimäsi kissan. Yksinään meidän piirissämme on parisataa kotia etsivää kissaa, joista osa on tällä hetkellä kissatalossa, osa sijaiskodeissa. Kaikkia pääsee etukäteisilmoituksella katsomaan henkilökohtaisesti. Adoptointi Suomeen onnistuu joko heti tai pienellä viiveellä, sillä osalla kissoja ei ole rabies-rokotusta ja se vaaditaan rajalla.

2 kommenttia:

 1. Ihana että kirjoitat tällaisest aiheesta! Vaikka olenkin allerginen kissoille (olen siedättynyt meidän pöndeläisille jokseenkin hyvin kyllä), niin tulisin auttamaan ellei olisi tällainen massiivise luokan allerginen reaktio / immuunisysteemin hyökkäys käynnissä... En pääse edes maalle käymään nyt niitä kahta ihanuutta näkemään... Toivottavasti löydätte paljon koteja näille ihanuuksille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa kuulla, että tekstini herätti ajatuksia ja tunteita :) Minä teen tällä hetkellä vapaaehtoistyötä "vain" kissojen parissa, mutta toivottavasti pääsen pian pikkuisen laajentamaan toimikenttääni. Auttavia käsiä tarvitaan ihan hurjan monessa kohteessa, eli jos hyväntekeväisyystyö ajatuksena tuntuu mahdolliselta, kohteita on paljon :)

   Kotien löytäminen tosiaan on elintärkeää, koska uusia kissoja on tulossa kaduilta ja ympäri Viroa koko ajan - Tallinnan kautta kun on paras mahdollisuus löytää uusi perhe. Osa tallinnalaisista turvakodeista ei aika ajoin edes ota vastaan uusia kissoja, koska ovat täynnä. Kissat jäävät siis kadulle tai ohikulkijoiden armon varaan. Tämän takia Virossa ja vielä enemmän muualla maailmassa myös lopetetaan osa turvakotien asukkaista. Meillä tätä ei tehdä, ja minun (ja monen muun) olisikin tosi vaikea hyväksyä tätä muista kuin lääketieteellisistä syistä. Täyttä on siis koko ajan, mutta onneksi löytyy sijaiskoteja tarjoavia ihmisiä, sekä ennen kaikkea niitä pysyviä koteja.

   Lämmintä syksyä ja nauti teidän kissojen seurasta. Sekin on jo iso askel eteenpäin, että pitää hyvän huolen omista/perheen lemmikeistä :)

   Poista