Sivut

torstai 25. joulukuuta 2014

Tallinnan oma supermies

Rauhallisia ja rentouttavia joulun pyhiä kaikille!

Eilen kävimme perinteisesti joulutorilla kuuntelemassa joulurauhan julistuksen ja juomassa hehkuviinit. Julistus oli tuttuun tapaan pariminuuttinen ja sen luki aina yhtä innottomalla tyylillään kaupunginjohtaja (nykyään myös Tallinnan oma supermies) Savisaar. Joulurauhan julistus ei tosiaankaan ole täällä mikään harras koko perheen tapahtuma. Pieni yleisö koostui turisteista ja kourallisesta paikallisia.Mutta mitä tapahtuu kun ylipainoinen Savisaar vetää päällensä supermiehen trikoot ja taitoluistimet? No kaupunginhallituksen joulutervehdyshän silloin tapahtuu.En tiedä millaisia ajatuksia näkemäsi herätti, mutta täällä Tallinnassa tämä tuotos on päätynyt keskustelun alaiseksi. Jotkut pitävät tätä hauskana vitsinä, kun taas monet kysyvät oliko 35 000 euron lasku tästä pätkästä perusteltu. Taas joku muu saattaisi kysyä miksei Savisaar luistellut itse. Taitavan luistelijan lisäksi tässä pätkässä on käytetty apuna vaijereita - todellinen supermies meillä siis ;)

Omalla tavallaan tämä klippi voisi ollakin hauska, tai ainakin harmiton. Mutta kun tähän lisätään korruptioepäilyjen alainen äänestäjiä lipova kaupunginhallitus, joka vuotaa rahaa omien tuttujensa taskuun, ei tämä ehkä enää jaksakaan naurattaa. Lisäksi tukevassa kunnossa olevaa Savisaaria on kehotettu näyttämään vähän parempaa esimerkkiä terveellisten liikunnallisten elämäntapojen kautta. Sen sijaan hän lähinnä näyttää tässä takapuoltaan koko idealle.

Jos olet ehtinyt tätä keskustelua seurata, millaisia ajatuksia tämä klippi herättää? Naurattaako, vai onko tämä vain rehellisen mauton?

Tästä päästään joulutorikuviin. Eilen oli aika harmaa päivä, joten kuvat näyttävät hämäriltä, vaikka ne on otettu puoliltapäivin. Valkoista kuitenkin on, sillä lumi satoi maahan sopivasti paria päivää ennen joulua.Käsitöitä, glögiä, hehkuviiniä, valoja.. niistä on tunnelmallinen joulutori tehty. Se tuntuu olevan yksi joulunajan suosituimpia kohteita Tallinnassa ja omatkin vieraamme haluavat yleensä vähintään käväistä joulutorilla.


Nyt rentoutumaan. Loppuvuosi oli hurjan kiireinen, eikä joulun jälkeen ole oikein tiedossa helpotusta tahtiin. Täytyy ottaa nyt siis täysi rauhoittuminen irti näistä lomapäivistä. Toivottavasti siellä päässä on aikaa samaan :)

6 kommenttia:

 1. Pidin minäkin Savisaaresta kahdeksankymmentäluvun loppupuolen laulavan vallankumouksen aikana. Mutta myöhemmin: hoh-hoh! Missä on äänestäjien aivot ja silmät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minä en itse edes hirveästi politiikkaa seuraa, mutta tältä vuodesta toiseen jatkuvalta Savisaar-veivaukselta on aika vaikea välttyä. Kansalaisilla pitäisi näiden vuosien varrelta olla käytössään paljon materiaalia päätöksenteon tueksi, mutta siitä huolimatta (tai sen takia, kuka tietää) Savisaar vain porskuttaa.. :)

   Poista
 2. Hei,

  mitä olen lukenut Savisaaren (ja muidenkin virolaisten poliitikkojen) toilailuista ja seikkailuista, ei naurata. Mutta jos ajattelen vain ja ainoastaan tuota videota niin minusta se oli aivan älyttömän hauska. :) Voipi olla kieroutunut huumorintaju. :D

  Terveisiä Pietarista,
  Susanna

  P.S. Laitoin sähköpostiisi muutaman ravintolavinkin mahdollista tulevaa Pietarin-vierailuasi varten.

  VastaaPoista
 3. Moi, sain sähköpostisi, kiitos siitä! Minulla on ollut lähiaikoina ihan kauhea haipakka päällä, sillä vapaaehtoistyörintamalla on riittänyt aamusta iltaan hommaa - eipä ole tarvinnut miettiä mitä tekisi joululomalla. Vastaan siis ehdottomasti, kun meno tästä vähän rauhoittuu ;)

  Ja olen ehdottomasti samaa mieltä siitä kanssasi, että onhan tuossa videossa vitsin elementit kohdillaan, kun unohtaa kontekstin ja mahdolliset piilomerkitykset :-)

  Ihanaa vuodenvaihdetta Pietariin!

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia, hyvää alkanutta vuotta myös Tallinnaan! Ja hyvää Pietarin-reissua, jos/kun ehdit tänne päin matkustaa! :) Matkustustavoista juna on ehdottomasti mukavin. Itse kävin juuri Tallinnassa junalla, suosittelen.

  -Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, ehdin kyllä, ennemmin tai myöhemmin :) Luin jostain muualtakin, että juna olisi tosi hyvä tällä välillä. Hauskaa, että kävit Tallinnassa! Toivottavasti oli mukava reissu :)

   Poista