Sivut

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Täällä taas!

Olen taas blogin parissa pitkäksi venähtäneen tauon jälkeen, uusien ideoiden kanssa! Bloggausintoni on vain kasvanut viime aikoina, joten tästä tämä taas lähtee.Paljon on muuttunut tauon aikana. Asumme edelleen Tallinnassa, vaikkakin muutimme vanhasta asunnostamme reilu vuosi sitten. Valmistuin myös välissä toista kertaa ja olen ollut kahdessa eri työpaikassa, joista tämänhetkisessä aloitin vasta vähän aikaa sitten. Sivussa jatkan edelleen jatko-opintojani. Tauon aikana kävin läpi myös jonkinlaisen henkisen myllerryksen ja vapaa-ajan käyttöni ja tärkeänä pitämäni asiat ovat muokkautuneet aika paljon. Olen tietoisesti halunnut ohjata elämäntyyliäni tiedostavampaan suuntaan erityisesti ympäristön ja yhteiskunnan näkökulmasta. Olen ottanut askelia vähän minimalistisempaa elämäntyyliä kohti ja muuttanut kulutustottumuksiani kestävämpään suuntaan. Puolitoista vuotta sitten siirryin vegaaniseen ruokavalioon. Ja nyt voin sanoa, että näin on todella hyvä olla!

Muuten teen edelleen vapaaehtoistyötä kissojen parissa ja mukaan on tullut myös podcastaaminen (katso pari postausta alempaa) ja kirjoittaminen.Entä mitä tämä kaikki tarkoittaa blogin suhteen? Näillä näkymin jatkan tässä osoitteessa, tällä pohjalla. On kiva, että blogilla on historia ja olen aikanaan nähnyt vaivaa jokaiseen juttuun, vaikken kaikkien takana enää täysin seisoisikaan. Blogin ulkoasu tulee luultavasti muuttumaan jonkin verran, teemojen en puolestaan usko muuttuvan paljoakaan. Kirjoitan jatkossa varmasti ainakin yhteiskunnallisista aiheista ja vapaaehtoistyöstä, sekä luultavasti jossain määrin myös ulkosuomalaisuudesta ja siitä mikä Virossa on erilaista Suomeen verrattuna. Minua kiinnostaisi mahdollisesti kirjoittaa myös tiedostavammasta elämäntyylistä ja kenties veganismista, jonka toteuttaminen on nyky-Tallinnassa melkoisen helppoa! Mukana pysyvät ehdottomasti myös Viron sisällä tekemämme reissut ja väliin on tarkoitus tipautella myös Tallinna-vinkkejä. Haluan pitää fokuksen sellaisena, että tekstiä on hauska tuottaa ja jutuista olisi tavalla tai toisella iloa muillekin. Otan mielelläni vastaan myös kaikki mahdolliset toiveet blogin sisällöstä.Tekstin seassa olevat kuvat ovat eiliseltä kävelyltämme Veerennin asuinalueella. Syksy pukee Tallinnaa! On mahtava tunne löytää uutta, kaunista ja ihmeellistäkin kotikaupungistaan vielä yli viiden vuoden jälkeen. Ja ehkei siinä olekaan mitään kummallista? Reilut viisi vuotta on lopulta aika lyhyt aika uudessa maassa ja uudessa ympäristössä.

Kauniita syyspäiviä ja palataan pian! Olisi mukava kuulla kommentin tai vaikka sähköpostin muodossa myös sinusta ruudun sillä puolella, säännöllisestä tai epäsäännöllisestä kävijästä. Kaipaisin jatkossa blogilta itse asiassa erityisesti vähän aiempaa enemmän vuorovaikutusta lukijoiden kanssa. Ja mainittakoon tämäkin: olen aina avoin tutustumaan uusiin ihmisiin myös ihan oikeassa elämässä! Kirjoita minulle rohkeasti jos haluat käydä vaikka kahvilla juttelemassa Tallinnasta :)


6 kommenttia:

 1. Hei,

  kiva lukea taas uusia juttuja! Minua kiinnostaa hyvin pitkälti samat asiat kuin sinuakin, joten on mukava lukea juttujasi. :)

  Terveisin Susanna, ei enää Pietarista, vaan Tallinnasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Voi kuinka hauska, että olet päätynyt takaisin Tallinnaan, muistan hyvin kun kirjoittelit aiheesta :) Paljon iloa ja onnea paluuseen!

   PS. Jos innostut, tule ihmeessä joku kerta tutustumaan Pesaleidjan kissataloon, näytän sitä mielelläni :)

   Poista
  2. Kiitos! :) Ja kiitos kutsusta! Olen käynyt "kilpailevalla" (eli toisella kodittomien kissojen) kissatalolla kesäkuusta lähtien vapaaehtoistyössä. :)

   -Susanna

   Poista
  3. Vau! Onpa hieno kuulla! Olisi ehdottomasti tosi hauska vaihtaa kanssasi ajatuksia ja kokemuksia tämän tiimoilta. Haluaisitko jutella pikkuisen vaikka sähköpostitse? Huomasin, että vaihdoimme itse asiassa jo aiemmin sähköpostia toisen jutun merkeissä ja oma osoitteeni on ennallaan. En tiedä onko sinun osoitteesi muuttunut, mutta kirjoita vaikka minulle päin sinulle sopivasta osoitteesta - jos siis haluat :)

   Poista
 2. Kiva että bloggaat taas! Ahkerana Tallinnan kävijänä ja ehkä joskus tulevaisuudessa asukkaana, on kiva lueskella sun tekstejä. Monta kivaa vinkkiä oon täältä poiminut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiva kun kirjoitit ja mukava kuulla, että olet löytänyt täältä vinkkejä :) Niitä tulee varmasti jatkossakin. Antoisia reissuja sinulle ja lämmintä syksyä!

   Poista