Sivut

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Vietnamilaiset kesärullat tulisella maapähkinävoikastikkeella

Tämän hetken yksi ehdottomia suosikkireseptejäni on kesärullat Sriracha-maapähkinävoikastikkeella. Raikkaat, tuoreet kasvikset, comfort food -tyyppinen riisipaperi ja tulisen makea tuhti maapähkinävoikastike ovat yhdistelmä, josta kirjoittaminenkin saa veden kielelle. Tässä reseptissä yhdistyvät terveellisyys ja herkullisuus mielestäni täydellisellä tavalla. 

Reseptiin tarvitaan tuoreita kasviksia oman maun mukaan, riisipaperia (käytän paperia, jonka halkaisija on 22 cm) ja kastikkeen ainekset, jotka on listattu alla. Kasviksista sopivia ovat muun muassa paprika, kurkku, porkkana, salaatti, avokado, kevätsipuli ja mausteena korianteri. Mukaan voi laittaa myös marinoitua paahdettua tofua, jos haluaa tuhdimman ruuan, sekin toimii mainiosti!


Dippiin tulee maapähkinävoita, Sriracha-kastiketta, vaahterasiirappia, soijakastiketta, seesaminsiemiä, seesamiöljyä ja vettä. Maapähkinävoi, jota käytän sisältää vain murskattua maapähkinää, ei mitään muuta. Srirachan voi varmasti korvata muullakin tulisella kastikkeella, vaahterasiirapin tilalla toimii tarvittaessa sokeri. Kastikkeen resepti on määrineen alunperin täältäRullaamista varten riisipaperit käytetään yksi kerrallaan kuumassa vedessä, jotta ne pehmenevät. Laitan paperin tavallisen uunivuuan pohjalle, kaadan päälle keitettyä vettä sen verran, että paperi peittyy ja huljuttelen hetken. Sen jälkeen nostan paperin lautasen päälle ja suoristan nopeasti, sillä paperi tulee tahmeaksi kuivuessaan. Seuraavaksi täytän paperin noin kourallisella kasviksia ja rullaan. Rullaaminen on oma taitolajinsa, mutta makuhan on tärkein! Valmis tuote näyttää tältä:

Minulle tämä on ehdoton viikonloppuruoka, koska pilkkominen ja rullailu ottaa oman aikansa. Arjen kiireisiin en halua sisällyttää ruuanlaittoa, joten valmistan yleensä sunnuntaisin koko arkiviikon ruuat niin valmiiksi kuin mahdollista. Vaikka meal preppingiin meneekin oma aikansa, ei ainakaan tule kiireessä syötyä ruokaa, jota ei muuten söisi. Terveys ja hyvä olo ovat vaivan arvoisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti