Mieheni oli luvannut tehdä minulle pitsaa siksi kun tulisin perjantai-iltana kotiin nuutuneena kahden tunnin jumppa-jää -sessiolta. Ja millaista pitsaa hän tekikin! Mieheni seurailee muutamien julkkiskokkien touhuja, mm. Heston Blumenthalin, jonka kirjasta hän tämän niksin oli poiminut. Tavallinen sähköuuni lämmitetään todella kuumaksi, 300 asteeseen. Pitsa laitetaan ylösalaisin olevan, kovaa kuumuutta kestävän padan/uunivuoan päälle siten, että se on melkein kiinni hehkuvissa vastuksissa.
Täytteet suikaloidaan niin ohuiksi kuin mahdollista, minkä ansiosta koko pitsa kypsyykin muutamassa minuutissa. Mieheni oli tehnyt myös loistavan taikinan, maukkaan ja kuohkean. Pitsoista tuli tosiaankin aika "ammattimaisia", taikina teki isoja kuplia ja pysyi sisältä mehukkaana. Täytteetkin maistuivat raikkailta, kun ne eivät kypsyneet ihan läpi ja valuttaneet nesteitään pohjan päälle. Sanoisin, että ravintolan pitsaa, mutta kun tämä oli oikeasti niin paljon parempaa. En edes muista milloin olisin saanut näin hyvää pitsaa!
MIkä mies...
VastaaPoistaNiinpä ;)
Poista