Sivut

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Vadelmakookosjäätelö

Lomaillessani olen syönyt pakastimesta ja kuivakaapista vanhoja kätköjä pois perussiivouksen nimissä. Olisihan kiva mahduttaa pieneen pakastimeemme torilta haettua mansikoita ja kirsikoita talven varalle. Tänään siivoojan kouriin päätyi pussillinen vadelmaa ja kuivakaapista kookoshiutaleita, tavoitteena vadelmakookosjäätelö.

Kokemattomampikin kotikokki tekee kotijäätelöä lähes käden käänteessä. Pienen vaivannäon palkkiona maut ovat aitoja, eivät esansseja tai E-koodikummajaisia. Raikasta vadelmaa, kookosrouhetta, munia, kermaa, maitoa ja sokeria. Käsityöhön meni ehkä 10 minuuttia, kone tuhersi tiskipöydän nurkassa noin 45 minuuttia ja lopuksi jäätelöä pakastetaan kunnes se muuttuu mieleiseksi. Käytännössä ei siis tarvitse kuin odottaa.


Tarvitset: 2 munaa, pari desiä sokeria, 3-4 desiä kermaa (kaikki käy kahvikermasta kuohukermaan), pari desiä maitoa, muutama desi vadelmaa ja 1-2 desiä kookoshiutaleita. Määrät ovat noin-määriä. Kunhan et tee seoksesta ylivetelää tai -jäykkää, niin jäätelökone hoitaa kyllä loput.
Tee näin: sekoita vadelmamurska ja kookoshiutaleet makuasi vastaavassa suhteessa, sokeroi mielesi mukaan. Maista. Vatkaa 2 munaa ja noin 1,5 desiä sokeria mahdollisimman terhakaksi vaahdoksi. Kaada munasokerivaahtoon noin 3-3,5 desiä kermaa ja 1,5-2 desiä maitoa (voit myös muuttaa vähän maidon ja kerman suhdetta, nestettä tulee yhteensä noin 4-5 desiä). Pyöritä sekaan vadelmakookosseos, mutta älä sekoita liikaa, sillä kone sekoittaa seosta myös. Kaada koko keitos jäätelökoneeseen ja auta konetta tarvittaessa, jos tuntuu että vadelma paakkuuntuu. Minä totesin tämän toimenpiteen tarpeelliseksi, sillä oma vadelmani oli vielä pikkaisen jäähileistä.

Odota, että seos muuttuu jäätelökoneessa mahdollisimman kiinteäksi (muistuttaa pehmistä) ja pakasta sen jälkeen kunnes rakenne on mieleisesi. Tähän menee varmasti pakastimestakin riippuen parista tunnista jopa vuorokauteen. Alimmassa kuvassa on pakastimesta juuri tullut jäätelö. Maku on todella hyvä ja rakenne kivan mureneva verrattuna teolliseen jotenkin vähän venyvään jäätelöön.2 kommenttia:

 1. Ai että näyttää ja kuulostaa hyvältä! Meillä ei ole harmi kyllä jäätelökonetta, mutta ollaan tehty silti itse jugurtti-jäätelöä. NIIIIN hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kun kommentoit :) Omassa jäätelössä on parasta se, että vähän kokeilemalla saa tehtyä just sellasta mistä itse tykkää. Mä tein eilen satsin suklaajäätelöä, missä oli myös kermalikööriä. Aiemmin oon tehny myös taatelijäätelöä, mutta ihan joka yrityksen reseptiä ei välttämättä tartte julkasta ;)

   Jäätelökone on kätevä laite, eikä yhtään niin kitschiä kasarilta, kuin jotkut aina jaksaa väittää :)

   Poista