Sivut

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Tchaikovsky

Huh, miten aika taas vierähti! Olen niin hautautunut viimeisten koulujuttujen viimeistelyyn (loma alkaa ensi maanantaina), että aika ja into juuri nyt kirjoitella on kiven alla. Mutta tässä sitä taas mennään! Lomalle minulla onkin jo kaikenlaista suunnitelmaa: missähän välissä lopulta vain lomailen.. :)

Nyt kuitenkin takaisin sinne sateiseen juhannukseen. Virolainen juhannus on suomalaisen kaltainen; kaupungista lähteminen kuuluu asiaan. Paikallisen Võidupühan vuoksi 23.6. oli myös ravintolarintamalla hiljainen. Turisteja täällä tietenkin riitti, kuten kesällä aina, ja muun muassa Viru-keskus ja Solaris pitivät melko normaalisti liikkeensä ja ruokakauppansa auki. Tietääkseni normaalit aukioloajat koskivat kuitenkin lähinnä ydinkeskustan isoja turistikauppakeskuksia - muualla oli hiljaista ja liikkeet kiinni.

Meillä oli vuotuinen pienen porukan kokoontuminen, joka toivon mukaan muodostuu pidemmäksikin perinteeksi. Ensi kesälle mietimme kohteeksemme tunnelmallista Saaremaata, mutta tämä juhannus meni viime kesän tapaan täällä Tallinnassa. Sateiden takia emme päässeet tällä kertaa terasseille nautiskelemaan kesästä, mutta sen sijaan yhtenä kohokohtana kävimme venäläistyylisessä Tchaikovskyssa maistelemassa Gala-menun. Se osoittautui hyväksi valinnaksi.Tarjoilu oli Tchaikovskyssa oikein hyvää ja tällä kertaa allergian ja eettisten valintojen vuoksi pyydetyt korvaavat annokset olivat jopa alkuperäisiä paremmat! Kaikenlaista porkkanatikkua oliiviöljytilkalla on vastaan tullut, joten nyt ei voinut kuin nauttia. Ruokasali on tyylikkäästi sisustettu ja elävä klassinen musiikki taustalla lisäsi onnistuneesti ravintolan tsaarinajan tunnelmaa, tai ainakin mielikuvaa siitä ;) Kaikki toimi hienosti alusta loppuun. Menisin toistekin - ja suosittelen. Tchaikovskylla on muuten myös yksi Tallinnan kivoimmista kesäterasseista. Siitä varmastikin lisää myöhemmin, jos vain säät siellä istuskelun sallivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti