Sivut

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Tallinna-Suwalki-Berliini

Mainitsin viime postauksessa kesälomani alkamisesta matkan merkeissä. Täällä sitä nyt ollaan, sateisessa Berliinissä :) Ajoimme sunnuntaina Baltian läpi Pohjois-Puolaan, mistä yöpymisen jälkeen rytyytimme Puolan halki tänne Berliiniin. Pysähdyimme lounaalle Varsovassa, mutta muuten isommat kaupungit jäivät tällä kertaa näkemättä. Via Baltica (tai E67) kulkee Baltiassa hiljaisen maaseudun läpi, eikä mitään erityisen kiinnostavaa ainakaan tällä kertaa tullut vastaan. Tahtiakin sai pitää yllä - ajokilometrejä tuli sunnuntaina noin 800 ja maanantaina reilut 900. Tie osoittautui onneksi oikein hyväkuntoiseksi ja mukavaksi ajaa, vaikkakin raskasta liikennettä oli paljon. Myös ohitukset olivat välillä rumia: levennetylle 2-kaistaiselle tielle mahtui parhaimmillaan neljä autoa rinnakkain. 


Välipysähdyspaikassamme Puolassa yövyimme idyllisessä kartanomaisessa maalaistalossa Suwalkin kaupungin ulkopuolella. Paikka sijaitsi järven rannalla täydessä hiljaisuudessa ja oli kyllä paras mahdollinen yösija litteän lattean Via Baltican jälkeen. Huoneet olivat kuin sisustuslehdestä ja maksoivat 59 euroa yöltä (yhteensä kahdelta) sisältäen ruhtinaallisen aamupalan. Vieraskirja oli täynnä terveisiä tyytyväisiltä vierailta ja täältä tuli muutama lisää. Suosittelen ehdottomasti, jos etsit yösijaa Puolassa. Paikka oli Folwark Hutta, joka löytyy myös esimerkiksi Booking.comista.

Alemmissa kuvissa on satunnaista maisemaa Via Baltican varrelta, kadulta lounaspaikkamme ulkopuolella Varsovassa, yöpaikkamme Folwark Huttan päärakennus ja ihanan suojellun pirttirakennuksen vessanpieli: lukemista "pojille"! Kiva siinä sitten jonottaa unisex-vessan ulkopuolella.. Pirtti löytyi Latvian puolelta.


Maanantain ajopäivä oli aika tiukka ja olo on sen jäljiltä naatti. Nyt meillä on kuitenkin pari täyttä päivää Berliiniä ja täällähän nähtävää riittää. Tänään kävimme muun muassa Trabi-safarilla, joka oli aivan älyttömän hauska! Onko joku muu kokeillut? Entä mitä tykkäätte Berliinistä, mikä on teille se "pakko nähdä" Berliinissä :)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti