Sivut

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Lenkillä!

..eli jatkoa edelliseen postaukseen. Tartuin tänään tuumasta toimeen ja päätin, että tästä ne jumpat alkavat. En ole mieleltäni ollenkaan lenkkeilijä, vaikka olenkin vuosien mittaan lenkkeillyt on-off -tyylisesti. Lenkkeily ei siis ole vierasta, mutta en vain ole koskaan sille syttynyt ja se on aina vaatinut tahtojen taiston, että pääsen ovesta ulos. Täällä Tallinnassa minua on lisäksi häirinnyt se, ettei rauhallisia lenkkeilymaastoja oikein ole lähellä.. Kulttuurikilometrillä on paljon porukkaa tällaisina päivinä. Minua on vähän hävettänyt hölkytellä siellä punainen naama hölskyen parhaisiinsa pukeutuneiden kulttuuri-ihmisten keskellä (..todellisuudessa siellä on turisteja, muita lenkkeilijöitä ja perheitä päiväkävelyllä).

Mutta ei enää! Laitoin tänään ensimmäistä kertaa ikinä oikeat juoksuhousut jalkaan ja se helpotti touhua ihan suunnattomasti. Se pieni tasku siellä takapuolen päällä, se on korvaamaton. Ensimmäistä kertaa vaatteet ympärillä eivät kilisseet ja hölskyneet tavaroiden painosta ja se lisäsi mukavuutta ihan merkittävästi. Laitoin päälle pinkin hupparin: jos ulkomuoto on pirteämpi, ehkä mielikin? Otin mukaan myös hyppynarun. Hyppynarulla hyppiminen on minusta ihan hauskaa ja me käytämme kauden aikana hyppynarua ükessä (üke=üldkehaline eli oheiset) joka kerta. Jos juoksu alkaa tökkimään, hyppiksellä hyppiminen antaa luvallisen (ja tehokkaan) tauon. Toimii minulle hyvin, koska pelkkä juoksu alkaa helposti kyllästyttämään. 

Kulttuurikilometri on periaatteessa ihan hyvä lenkkipolku. Se on päästä päähän kaksi kilometriä pitkä hiekkatie rannassa. Juoksin sen tänään ensin Koplin päähän, missä sitten hypin itseni niin näännyksiin, että jouduin huilaamaan maassa. Sitten keräsin luuni ja juoksin takaisin, missä hypin ja kyykkäsin vielä hetken.


Ja oikeasti, tänään oli tosi kiva lenkkeillä! Oli upea ilma (+18) ja kesä on todellakin puhjennut kukkaan.

Luulenpa, että tästä tulee nyt hyvä. Muutin vähän omaa asennetta: lähden lenkille motivoituneena, koska haluan kehittyä taitoluistelussa. Lisäksi tuo hyppynaru tuntuu ihan nerokkaalta keksinnöltä: voi aina käydä hyppimään, jos ei jaksa juosta. Kokeilkaa tekin siellä ruudun toisella puolella, jos tuntuu, että pelkkä juokseminen tökkii :) Nyt tuntuu ihan hölmöltä, että olen ollut vuosikaudet niin iloton lenkkeilijä..

4 kommenttia:

 1. Hei! En tiedä luetko vielä näihin vanhempiin teksteihin tulleita kommentteja, mutta sellainen kysymys tuli mieleen, että minkä seuran tunneilla käyt Tallinnassa ja osaatko kertoa onko aikuisille eri tasoisia tunteja vai ovatko kaikki samassa ryhmässä? Kiitos jo etukäteen, jos vastailet ja oikein mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiva kun kommentoit! :) Luen kyllä kaikki kommentit, koska blogger ilmoittaa niistä ja ne eivät niin ollen jää huomaamatta. Mä luistelen Rocca al Maressa, googlaa rocca al mare uisukool. Meillä on kahden tasoisia tunteja: yksi täydellisille aloittelijoille ja toinen enemmän tai vähemmän edistyneille. Mä toikkaroin 20 vuotta vanhoilla markettiluistimillani tuolla aloittelijoissa vuoden. Kun sain taitoluistimet jalkaani siirryin aika pian "edistyneisiin". Nyt puolen vuoden jälkeen oon huomannu, et sen taso ei ehkä ihan riitä sekään, koska me tehdään häpeällisen vähän piruetteja ja hyppyjä. Siksi käynkin myös yksityistunneilla. Tiiu Valgemäellä on myös "viriili" aikuisluistelijayhteisö :) Voit googlata Tiiu valgemäe uisukool.

   Saanko kysyä miksi sua kiinnostaa, olisitko tulossa tänne luistelemaan :)? Ja siis kysy lisää, jos jokin aiheessa jäi mietityttämään. Mukavaa kesän jatkoa!

   Poista
 2. Kiva, kun vastasit, täytyykin googlata tuo rocca al mare, Tiiu onkin tuttu jo niiltä ajoilta, kun vielä valmensi Suomessa. :) Mutta siis, olen tulossa Tallinnaan vaihtoon ja hinku jäälle olisi kova. Viime vuodet olen pyörinyt jäällä lähinnä valmentajana, joten olisi kiva päästä vaihteeksi itse treenaamaan ja lähinnä juurikin kaksoishyppyjen ja piruettien henkiin herättäminen kiinnostaisi, joten en ihan aloittelijoiden ryhmään viitsisi mennä ja siksi nuo tasoryhmät kiinnostivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi taas! Esimerkiksi meidän tunneilla pääsisit kyllä vauhtiin tavoitteesi kanssa. Me tehdään eniten erilaisia askelia (hyppyjä ja piruetteja välillä), mutta niitä pystyy kyllä tekemään oikein ja täysillä tai sitten kokeillen ja haparoiden. Meillä on siis tosi eritasoisia luistelijoita. Tiiun tuntien tasoryhmistä ja luistelijoiden tasosta en tiedä.

   Sun taidoilla suosittelisin sulle ehdottomasti myös yksityistuntien ottamista ainakin silloin tällöin. Osaatko viroa tai venäjää? Mulla on tosi tehokas yksityisopettaja, joka ei suhtaudu muhun niinkuin "aikuiseen", vaan jonka kanssa oikeasti haetaan kehitystä vaikka se tarkoittaisi, että oon välin ihan mustelmilla. Yksityistunnit on täällä varmaankin edullisempia kuin Suomessa ja tasoon nähden hinta on mielestäni kilpailukykyinen luistelukoulun tuntien kanssa.

   Joka tapauksessa, jos päädyt täällä luistelemaan kouluun tai toiseen, olisi kiva jatkossa kuulla sun mietteitä paikallisesta luistelumaailmasta :) Mullahan on sivupalkissa myös sähköposti, jos haluat sitä kautta kysellä lisää. Vastailen mielelläni, nyt kun parin vuoden kokemus luistelupiireistä ja jäähalleista on jo takana.

   Niin, ja jotkut opettajat antavat varmaan tunteja myös englanniksi jos viro/venäjä ei taivu ja jäähalleista löytyy aika hyvin myös vapaata jäätä, jolloin pääsee myös itsekseen puuhailemaan :) Mahdollisuudet on siis monet!

   Poista