Sivut

tiistai 13. toukokuuta 2014

Suutarilla Tallinnassa

Nyt itselleni oleelliseen arkipäiväiseen aiheeseen, nimittäin käyntiin suutarilla. Erityisesti aiemmin käytin koko ajan ohuita korkeita korkoja ja sen vuoksi suutarissa piti rampata jatkuvasti. Ohuissa koroissa korkolaput saattavat kestää niinkin lyhyen aikaa kuin kaksi viikkoa, jos yksiä kenkiä käyttää koko ajan. Korkolappujen laatu on siis aika kriittinen tekijä suutarin valinnassa.

Nyt seuraa vähän nolo paljastus: minun korkolapunkulutuksellani olen käynyt kolmen vuoden aikana suutarilla Virossa tasan kerran, ennen viime viikkoa siis. Sillä kerralla maksoin korkolapuista 5 euroa ja mietin, että mahtavaa mikä hintaero! Ne korkolaput pysyivät kiinni tasan kaksi kävelykertaa. Joten tosiaan, MAHTAVA hintaero, Tallinnan tappioksi. Kerta riitti ja kolmen vuoden ajan otin kenkiä mukaan Helsinkiin suutarille :P

Nykyään käytän paljon maltillisempia kenkiä, mutta osassa on kuitenkin kapeat korot, eli suutaria tarvitaan välillä edelleen. Tänä keväänä ajattelin ensimmäistä kertaa, että voisihan sitä ehkä antaa toisenkin mahdollisuuden Tallinnan suutareille. Lisäksi kuulin vinkin Stockmannin suutarin laadusta, ja sinne veinkin kaksi paria. En ole kävellyt kengillä vielä kertaakaan, joten jännityksellä odotan mitä tuleman pitää. Toivon ihan hurjasti, että korkolaput vastaavat odotuksia. En jaksaisi enää jatkaa korkolappurallia Suomeen.. :)

Tallinnan Stockalla korkolaput maksoivat 10 euroa pari, eli 5-6 euroa per pari vähemmän kuin Helsingin keskustassa. Kauheasti laatueroa helsinkiläiseen ei saa siis olla, tai korkolapputuristin elämäni jatkuu auttamatta.

Otan mielelläni vastaan vinkkejä hyvistä suutareista Tallinnassa, erityisesti jos jollakulla on kokemusta korkolapuista kapeissa koroissa. 10 euroa pari on tallinnalaisittain varmaankin vähän kallis, mutta kuten mainittu, laatu on tässä asiassa niin oleellinen, ettei edullisempi hinta saa tuntua oikeastaan yhtään laadussa. Muuten kesäkenkäni ovat suutarissa kolme kertaa viikossa.

PS. Tein reissun Stockalle mieheni kanssa, sillä hän vei pari pukuaan sinne pesulaan. Haluatteko tietää mitä puvun pesettäminen maksaa Tallinnassa? Hitusen vajaa 10 euroa per puku, ja mieheni on ollut tyytyväinen laatuun. Rasvatahratkin ovat lähteneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti