Sivut

lauantai 30. elokuuta 2014

Telliskivi Kirbufestival 2014

Kävimme tänään jokavuotisilla Telliskivin kirpparifestareilla. Vähän jännitti miten käy, mutta tulihan se aurinko esille! Alkuviikon kaltaisissa sateissa tämä ulkoilmatapahtuma ei olisi kyllä onnistunut.

Paikalla oli odotetusti paljon ruokakojuja, vielä enemmän myyjiä, vieläkin enemmän kävijöitä ja kirsikkana kakussa live-musiikkia. Pakko hehkuttaa erikseen: mukana oli peräti kaksi vegaanikojua :) Tunnelma oli iloinen ja hymy jäi herkkään loppupäiväksi. 

Tulijoita oli heti aamusta jonoksi saakka. Sisäänpääsy maksoi tänä vuonna euron ja ranteeseen tuli maksun merkiksi ranneke. Esiintyjiä oli pitkin päivää ja rannekkeen avulla pääsi kulkemaan vapaasti.Uuskasutuskeskus (kierrätyskeskus) piti paikalla valistuskampanjaa: alla oleva sähkönsininen hahmo kiersi muistuttelemassa tavaroiden toimittamisesta kierrätykseen roskiinheittämisen sijaan. Puvussa roikkui kiertoon päätyneitä leluja.

Herkkukojuja oli paljon ja ruokaa löytyi todellakin jokaiseen makuun: vegaanisesta etniseen ja sian ribseistä hedelmäannoksiin. Ja asiakkaita riitti. Mekin aloitimme syömisen ajoissa, jotta jaksaisimme varmasti maistella mahdollisimman monesta kojusta ;)

Vegaanidonitsi (sõõrik) suklaa-mantelikuorrutteella. Nam!

Tallinnan uuden ja ensimmäisen vegaaniravintola V:n lämmin helmikuskus-sienisalaatti..

... ja juustokakkua toisesta vegaanikojusta. Niin hyviä molemmat!

Uuskasutuskeskusilla oli mukana läjöittäin enemmän tai vähemmän (yleensä vähemmän) parillista neuvostoposliinia. Näitä olisi voinut ottaa mielensä mukaan. Meillä jonkin verran jo on, eivätkä kaapit (eli mieheni) anna periksi kauheasti enemmälle... Minä ottaisin kyllä mielelläni lisää ja söisin kaikki ateriani näistä tyytyväisenä. :)
Ensi viikonloppuna samankaltainen meno jatkuu, kun on Uus Maailm -kaupunginosan katufestarit. Luvassa olisi jälleen katuruokaa, hyvää tunnelmaa ja iloisia ihmisiä. Peukut pystyyn, että säät suosivat!

Kerrohan muuten mitä tykkäsit tästä tapahtumasta, jos olit mukana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti