Sivut

torstai 11. syyskuuta 2014

Uue Maailma tänavafestival 2014

Viime viikonloppuna vietettiin Uus Maailm -kaupunginosan kahdeksansia katufestivaaleja upeassa auringonpaisteessa. Tapahtuma oli minulle ensimmäinen laatuaan ja yllätyin iloisesti sen laajuudesta. Kaupunginosan kadut olivat täynnä myyjiä oli kävijöitä oli tungokseksi asti. Kadunkulmat olivat täynnä mitä yksilöllisempiä kojuja ja ihmisten itse tekemiä herkkuja..

Tunnelma oli iloinen. Musiikkia löytyi monessa muodossa, ruokaa ja juomaa jokaiseen makuun, sekä pieniä kojuja, jotka myivät mikä mitäkin.. Ja mikä parasta, sitä aurinkoa. Alla pieni kuvakatsaus tapahtumaan.

Pätkä avajaiskulkuetta, jonka kärjessä kulki muutaman miehen orkesteri.Herkkuja, herkkuja..
Valmistautumista kävijäpaljouteen. Oli hauska nähdä miten iloisesti ja persoonallisesti ihmiset laittoivat ständejään. Useimmilla oli jokin teema ja ruokaa ja esillepanoa oli mietitty paljon. Pisteet siitä, että erilaista ruokaa oli taas tosi paljon!Ilo irti ja kamera tanassa, pitäähän sitä saada materiaalia blogiin!


Käsintehtyä olutta....joka pääsi poseeraamaan, kun istahdimme aurinkoon nurmikolle kuuntelemaan muutaman miehen livebändiä.Pääsin muun muassa yhteen lempparipuuhaani, eli kurkkimaan talojen sisälle. Jostain syystä on kiva nähdä mitä julkisivut kätkevät taakseen. Jonkinlainen näyttely oli tällä kertaa kyseessä. 


Paikalla oli myös hyväntekeväisyysjärjestöjä. Kodittomien kissojen kohdalla tuli itku ja päätin, että tämä saa nyt johdattaa minua, koska jos jokin asia saa tuntemaan näin vahvasti.. Illalla klikkasin auki kyseisen järjestön sivut ja sinne oli vastikään päivitetty järjestön etsivän viro-suomi -kääntäjiä teksteilleen. Aloitin homman heti seuraavana päivänä ja vielä tällä viikolla olen menossa kissataloon katsomaan voisinko aloittaa työt myös siellä (tämä tarkoittaisi siis muutamaa tuntia viikossa vapaaehtoistyötä kissojen kanssa+käännöstyöt).. Syksyhän on uudistumisen aikaa ja tykkään muutenkin aina välillä ravistella itseäni ulos vanhoista kaavoista ja kokea jotain uutta. Toivotaan, että tästä tulee hyvä juttu! :)

Löysin ensimmäistä kertaa Tallinnasta lehtikaalia. Se oli sitten ilmaiseksi ja aika poliittisesti värittyneestä pöydästä. Tässä pikkuruisessa pöydässä edustivat aatteitaan sosialistit ja kapitalistit hyvässä yhteisymmärryksessä. Jotain jokaiselle!Vielä vähän lisää politiikkaa, sillä alla oleva Miks Vegan on jonkinlainen valistusjärjestö. Sama järjestö edusti edellisenä viikonloppuna myös Telliskivin kirppisfestareilla, missä pääsin jo tutustumaan heidän vegaanidonitseihinsa. Lisää piti saada. Kuvassa olen osoittamassa kasan suurinta rinkilää (joka oli oikeasti aika tajuttoman iso) vastauksena kysymykseen minkä haluan. Kommentiksi sain "no olisihan se nyt pitänyt arvata..". Perusahne ;)

Ja näyttävän kokoinenhan se olikin.Olipas kiva päivä! Paikalla oli myös joitain kirpparimyyjiä ja minäkin tein pari hyvää löytöä. Tapahtuma oli kaksipäiväinen ja järjestetään viime viikonloppuisen kirppisfestarin tavoin varmastikin taas ensi vuonna. Tässäpä siis vinkkiä jo ensi kesän varalle.

Kerrohan taas mitä tykkäsit, jos pääsit osallistumaan :)

5 kommenttia:

 1. Hei! Taas näyttää olevan niin paljon kaikkia mielenkiintoisia tapahtumia Tallinnassa! Mikä muuten mahtaa olla paras paikka löytää tietoa tulevista tapahtumista? Etsitkö itse niitä jostain lehdestä vai netistä?

  Ihanaa, että autat kodittomia kissoja omalla työpanoksellasi!


  Terveisin Susanna Pietarista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tallinnassa tosiaankin on paljon pieniä kivoja tapahtumia ja kysymyksesi osui siksi naulan kantaan. Tämä on aiheuttanut päänvaivaa täälläkin: mistä saisi etukäteen tiedon tapahtumista? Mitään oikeasti toimivaa "kivojen tapahtumien listaa" kun ei ole. Tapahtumista saa tiedon usein sattumalta: puskaradiosta, muista blogeista, lehdistä tai kaupungilla olevista mainoksista. Mulla meni erityisesti ekoina vuosina niin monta kertaa kiinnostava tapahtuma sivu suun, että harmitti ihan hurjasti. Mutta kerrasta oppii, ja näitä vuosittaisia tapahtumia osaakin sitten jo odottaa.

   Mitään vedenpitävää neuvoa minulla ei siis ole: jos on tulossa Tallinnaan ja haluaa tietää mitä kivaa tapahtuu, suosittelen ainakin blogeja (voi vaikka kysäistä vinkkejä), Postimees-lehteä ja tueksi vaikka näitä: http://publik.delfi.ee/news/mistoimub/ (Mis toimub) ja http://kuhuminna.ee/ (Kuhu minna), sekä Loomelinnakin sivuja: http://telliskivi.eu/et/. Kysy ihmeessä minulta, jos olet tulossa Tallinnaan, autan mielelläni sen minkä osaan. :)

   Jep, olen itsekin aika tyytyväinen päätökseeni aloittaa vapaaehtoistyö, vaikka aika jatkuvasti kortilla onkin. Tämä aihe on kuitenkin pyörinyt enemmän tai vähemmän vuosia mielessä. Toivon, että integroidun vapaaehtoisporukkaan hyvin ja työpanoksellani on väliä :) Jos tämä homma nyt lähtee rullaamaan, teen varmastikin postauksen aiheesta myös tänne. Esilläolohan on tällaisille järjestöille myös tärkeää.

   Mukavaa alkusyksyä sinne!

   Poista
  2. Samasta syystä minulla varmaan meni Tallinnan-vuoteni aikana tapahtua ihan ohi. Kiitoksia vinkeistä!

   Kivaa syksyä myös sinne Tallinnaan!


   -Susanna

   Poista
  3. Otin nyt kysymyksesi puheeksi myös "bloggaaja-kollegani" Anninan kanssa (anninaintallinna.blogspot.com) ja sain yhden tosi hyvän vinkin omieni jatkoksi. Ajattelinkin tehdä lähitulevaisuudessa oman pienen postauksensa siitä kuinka pysyä ajantasalla Tallinnan kivoista tapahtumista. Tämä tuntuu olevan aina ajankohtainen aihe ja olen kuullut monen tallinnalaisen pohtivan samaa. Puhumattakaan jos asuu muualla ja haluaisi vain tulla osallistumaan johonkin tapahtumaan. Palaan siis vielä asiaan :)

   Poista
  4. Ok, kiva! :)

   -Susanna

   Poista