Sivut

perjantai 25. toukokuuta 2012

KGB-museo

Kävimme viikko sitten ystäväpariskuntamme kanssa Viru-hotellin KGB-museon opastetulla kierroksella. Tämän päivän arkiselta tuntuva Viru-hotelli on suojeltu rakennus, jolla on resuinen menneisyys entisenä KGB:n tukikohtana. Ylimmässä kerroksessa sijaitseva museo on suosittu - aiemmin keväällä emme päässeet enää saman päivän kierrokselle ja tämäkin perjantainen kierros tuli täyteen. Varaus kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin.
Iloisen oppaamme sanojen mukaan museon tarkoitus on tarjota pieni kurkistus Neuvostoliiton järjettömyyteen humoristisesta näkökulmasta, ei niinkään puida traumoja tarinoimalla ikävistä yksityiskohdista ja muistoista neuvostoliittolaisesta arjesta. Onkin tavallaan lohdullista kuinka näinkin lyhyen aikaa Neuvostoliiton jälkeen sen tolkuttomuudesta osataan löytää huumoria. Surullisiin ihmiskohtaloihin ja Neuvostoliiton jälkeensä jättämiin yhteiskunnallisiin ongelmiin törmäämme kuitenkin eri muodoissa edelleen päivittäin. Tämä ei liene yllätys, niin täydellisesti kyseinen hirmuvalta täkäläistä yhteiskuntaa muutti. Toisaalta näiden menneisyyden haamujen rinnalla on hienoa huomata miten eteenpäinpyrkivä ja yrittäjähenkinen valtio tämän päivän Viro on.

Kannattaa käydä kuuntelemassa millaisia tarinoita Viru-hotellilla on tarjota. Varauksen voi tehdä hotellin nettisivuilta tai respassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti