Sivut

lauantai 19. toukokuuta 2012

Ribe

Täällä oli helatorstaina normaali työpäivä, mutta me vietimme suomalaisittain vapaapäivää. Ystäväpariskuntamme matkusti tänne pidennetyn viikonlopun viettoon ja olimme varanneet illaksi pöydän vanhan kaupungin aina yhtä upealla Vene-kadulla sijaitsevasta Ribestä.

Olen käynyt Ribessä pari kertaa aiemminkin. Palvelu on ollut kaikilla kerroilla Riben suurin vahvuus ja sitä se oli tälläkin kertaa. Tarjoilijat olivat ystävällisiä ja täsmällisiä ja näyttivät hassusti ihan agenteilta nappikuulokkeineen, joilla he kommunikoivat suoraan keittiön kanssa. Tarkkuus ei aina toteudu virolaisessa ravintolamaailmassa, mutta Ribessä ruuat ovat aina tulleet tilatun mukaisesti ja synkassa pöytään. Tällä kertaa myös kielikysymys huomioitiin esimerkillisesti - meitä mieheni kanssa palveltiin viroksi ja ystäviämme englanniksi. Ihanaa, kun pyrkimys puhua viroa huomioidaan. Joissain paikoissa nimittäin pelkkä aksentti riittää palvelukielen välittömään vaihtamiseen englanniksi. Se tuntuu lähinnä kurjalta - puhunko tosiaan noin huonosti?Ribessä on muuten ihan muutama kuukausi takaperin vaihtunut pääkokki ja ruokalista on laitettu kokonaan uusiksi. Parin kokemukseni perusteella ruoka on mielestäni Ribessä hyvää ja kiinnostavaa, mutta ei välttämättä aina niin sykähdyttävää. Tätä ei kannata ottaa kauhean vakavasti, sillä osa annoksista oli tälläkin kertaa ainutlaatuisen hyviä, kuten kuulemma esimerkiksi ravintolan omat jälkiruokasorbetit. Oma pääruokani (sienirisotto) ja jälkiruokani olivat myös todella hyviä - toisaalta keittiön tervehdys ja alkuruoka tuntuivat jokseenkin liian suolaisilta. Pääkokin vaihtumista ei välttämättä ruuan tasosta huomannut, mutta lista tuntui muuten nyt mielenkiintoisemmalta. Suosittelen kokeilemaan jos klassisen tyylinen ravintola on haussa!


Kokonaisuutena Ribe on tyylikäs, varma valinta ja asiakkaana tuntee itsensä todella tervetulleeksi. Yritimmekin varata pöydän jo juhannukselle, sillä pidämme silloin pienet juhlat. Katsotaan miten käy, sillä viime juhannuksena täällä oli melko hiljaista ja monet ravintolatkin kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti