Sivut

tiistai 24. joulukuuta 2013

...olgu nüüd välja kuulutatud üleüldine jõulurahu...

Rentouttavaa joulunaikaa kaikille!

Blogitauko täällä päässä vähän venähti. Yritin tehdä päätöksen siitä jatkanko bloggaamista ja jatkanko sitä tämän blogin parissa, vai perustanko uuden, joka sopisi paremmin tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni. Painan tällä hetkellä kouluhommia vauhdilla, lisäksi olen innostunut luistelemaan enemmän ja keväällä alan vielä opettamaan yliopistossani - asia jonka ympärillä olen tehnyt paljon ajatustyötä: en halua pitää kovin henkilökohtaista blogia, sillä riski siitä että oppilaat löytävät blogini on liian suuri. Enhän itsekään halua tietää opettajistani kovin henkilökohtaisia juttuja. Esiintyminen on sitä paitsi minulle tukalaa ilmankin niitä hikikarpaloita jotka nousevat pintaan kun ajattelen oppilaiden hihittelevän blogiteksteilleni.. ;) Tällä hetkellä kuitenkin uskon jatkavani Tallinnapäiväkirjan parissa - todennäköisesti vain piilotan osan teksteistä ja jatkan hiukan "pinnallisemmalla" linjalla. Hirveästi muutoksia ei siis varmaankaan edes ole luvassa.

Kävimme tänään Raekoja plats:illa kuuntelemassa joulurauhanjulistuksen ja juomassa mukilliset hehkuviiniä. Tallinnalainen versio julistuksesta kestää parisen minuuttia ja houkuttelee yleisöäkin vähän vähänpuoleisesti. Kaunis ja tunnelmallinen joulutori on vuodesta toiseen sitäkin suositumpi ja ehdoton kohde myös itselleni joulunaikaan.


Meille on tullut tavaksi lahjoittaa joulukorttirahat (ja vähän päälle) hyväntekeväisyyteen ja lähettää oma korttimme sähköisesti. Tänä vuonna valitsimme kohteeksi kodittomien lemmikkien turvapaikan (loomade varjupaik) täällä Tallinnassa. Tämä siis vain tällaisena näinkin voi tehdä -ideana. Taisimme kopsata idean alunperin eräältä tuttavapariskunnalta - aiemmin emme kortteja edes lähettäneet.. :)

Toivottelen rauhallista aattoiltaa, jos joku vielä koneella minun tapaani kukkuu! Enköhän palaile blogin pariin tällä kertaa vähän nopeammin..

2 kommenttia:

 1. Kiitos paluusta blogiin - ja lämmöllä kirjoitetuista Tallinnan kohteista. Hyvää joulun aikaa ja onnea opettajan työhösi. Tv mummeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitokset kivasta kommentista :) Toivottavasti sinunkin joulusi oli oikein tunnelmallinen ja rentouttava.

   Tajusin, että kirjoitin ylempänä vähän epäselvästi. Meillä tohtoriopiskelijoilla opettaminen on yksi omista kurssivelvoitteistamme. Eli me suoritamme yhden kurssimme niin, että opetamme yliopistolla, tavalla tai toisella. Näillä näkymin en siis jää opettajaksi, toimin sellaisena vain nyt kevätkaudella. Toiset kyllä jäävät opettamaan enemmänkin ja tämä kaikki on ihan palkallista työtä alusta saakka. Mutta aika näyttää miten minun kohdallani käy! Tämä siis selvennykseksi aika epäselvästi ilmaisemaani ajatukseen, jos joku muukin tätä myöhemmin lukee :) Hassua, miten sitä itse välillä ajattelee, että tämä oli nyt tosi selvästi ilmaistu juttu ja vasta myöhemmin tajuaa, ettei tosiaankaan ollut. Tämähän on myös yksi opettamisen kompastuskivistä ;)

   Mukavaa vuodenvaihdetta!

   Poista