Sivut

maanantai 10. helmikuuta 2014

Aamupalalla

Kävelimme kaveripariskunnan kanssa sunnuntaina Kukekeen aamupalalle, mistä minä jatkoin suoraan jäähallille. Pieni "tarina" matkalta alimpana.

Kukeke on yksi (monista) lempipaikoistamme Tallinnassa. Hintataso on kohtuullinen ja ruuat yleensä varmaa laatua. Tykkään erityisesti mutkattomista, kotoisista paikoista ja sitä Kukeke ehdottomasti on. Aamupalalistalla oli kiva valikoima: tällä kertaa otin älyttömän herkullista puuroa kirsikkahillolla, letun vadelmahillolla ja porkkana-tyrni-inkiväärimehun. Kyllä maittoi :) 

Katutaidetta matkan varrelta:


 
Kukeke ulkoa:Tätä söpöä loosia katselen aina kaihoten, mutta nyt kun se oli kerrankin vapaana menimme kuitenkin toiseen pöytään.
Pöytätila loppui kesken, joten lettu tarjoiltiin ikkunalaudalle. Oli muuten todella herkullinen lettu, niin rapea. En saanut aikaan kysyä mistä hillot ovat peräisin, mutta erityisesti tuo kirsikkahillo oli ihan superhyvää.


Jos joku kiinnostui, Kukeke löytyy Kalamajan/Pelgulinnan kaupunginosasta, osoitteesta Telliskivi 57.  

Matkalla ratikassa jäähallille jouduin pelkäämään paria sekavassa tilassa olevaa "herrasmiestä", jotka onneksi ottivat silmätikukseen toisen matkustajan, raukkaparka. Huusivat suoraa huutoa ja uhkailivat tätä jollain typerillä einespihveillä, tilanne oli ihan uskomattoman mauton. Samat sankarit lähtivät vielä hoippumaan ratikan perässä ja viskelivät sitä pihveillä. Käytöstä enemmän ärsytti ruuan kohteleminen, minusta kun erityisesti liharuokaa pitää kunnioittaa - vaikka eipä kai niissä einespihveissä erityisesti lihaa ollut.. Mutta missä olivat vartijat? Ymmärtääkseni juuri Koplin ratikoissa on vartijoita tällaisen (ja pahemmankin) takia. Ehkä ei sitten keskellä kirkasta päivää.

Ratikasta juoksin kieli vyön alla jäähallille vain huomaamaan, että suomalainen jääkiekkoporukka oli sotkenut pukuhuoneen kaljatölkeillään. Sunnuntai kyllä jotenkin tiivisti alkoholivalistuksen epäonnistumisen. Porukkaa makoili ympäripäissään kaduillakin - ilmeisesti vähän lämpimämpi ilma huokutteli kaikki koloistaan. Mutta eipä kai tässä mitään uutta täällä päin maailmaa ollut.. :P

6 kommenttia:

 1. Hei. Hyvä loki.
  Olisi kiva jos ruokapaikoista saisi myös jonkin sortin tietoa hinnoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja kiitoksia :) Totta, ihan hyvä ehdotus - laitetaan korvan taakse. Aurinkoista alkavaa kevättä!

   Poista
  2. oleks hea kui sellise voiks reisijad voi juhataja telefoniga broneerida trammisse(korjaa virheet ennen julkaisemista)

   Poista
  3. Mielestäni Blogger ei salli minun muuttaa saamiani kommentteja, missä toisaalta on ihan logiikkakin (selvä väärinkäyttömahdollisuus). Mutta siis samaa mieltä ja uskon, että kuskilla varmasti onkin mahdollisuus kutsua hyvin helposti apua paikalle, tyyliin nappia painamalla :)

   Poista
 2. en oo muutaman kuukauden jooksul kyllä vartijoita ratikasa 1 ja 2 nähnyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole nyt ollut tarvetta käyttää noita ratikoita, joten en ole lainkaan ajan tasalla vartijatilanteesta. Ja siis tämä tieto alunperinkin perustui muistaakseni johonkin lehtijuttuun, eli ei ole välttämättä ollut luotettavaa alunperinkään.

   Poista