Sivut

torstai 6. helmikuuta 2014

Päivä kanssani

Koitetaanpas tällaista juttua tähän väliin: millaisia päiviä minä täällä vietän? Varsinkin talviset arkipäivät ovat usein aika rutiininomaisia: aloitan työt (useimmiten vielä kotoa käsin) heti aamulla, jossain välissä ehkä luistelen, illalla venyttelen, luen ja menen nukkumaan. Luen tieteellistä tekstiä, kirjoitan ja teen matikan laskareita, välillä on virontuntia, seminaaria ja oman ohjaajan tapaamista, nyt myös opettamista yhden kurssin laskuharjoitusseminaarien muodossa. Eli ehkä ei sittenkään ihan niin seesteistä! Päiväksi valikoitui talvinen torstai viikko sitten, koska rikoin rutiinini käymällä Humanassa (kirpputoriketju) suoraan luistelusta keskellä päivää ;)


1. 07:00 Mieheni lähti jo aamulautalla Suomeen, joten minäkin nousen aikaisin. Teen tämän hetken jumitusaamupalani: raejuustoa, maustamatonta jogurttia, pikkuisen hunajaa ja kourallinen supermarjoja (goji, inka, mulperi). Kuka tiesi, että inka-marjat ovat kuivattuja ananaskirsikoita :)? 2. Fanni herää kanssani samaan aikaan ja tulee keittiön tasolle lämmittelemään takalistoaan. Tason alla on toinen keittiön lämmittimistä. 3. 07:15 Katson päivitykset Bloglovinista ja vähän aikaa taitoluistelua YouTubesta. 4. 07:50 Hätkähdän pakkasasteita, sillä lähden parin tunnin päästä luistelemaan. Tallinnan vanhempi jäähalli jäähtyy nopeasti kun ulkona kylmenee ja päinvastoin. Vaikea arvioida sen sisälämpötilaa, mutta sen verran pureva pakkanen hallissa on, että ihan tosissaan saa painaa jäätä pitkin ja silti meinaavat varpaat tippua.


1.-2. 08:00 Töihin! Kaksi tuntia papereita ja kirjoittamista sekä pari isoa mukia teetä. 3. 10:00 siistiytyminen ja urheiluvaatteet pikavauhtia päälle. 4. 10:30 kävelen/hölkkään Sõjamäen bussia odottamaan. On kirkas päivä ja tosiaankin kylmä.


1.-2. Bussissa. Kirja vauhdittaa muutenkin lyhyttä bussimatkaa mukavasti. Ja auttaa unohtamaan muun matkustajakunnan, joka koostuu aina osin alkoholi- ja/tai hygieniahaasteisista henkilöistä. 3. 11:00 Määränpääni Jeti-jäähalli. 4. Ensimmäinen pukukopissa, vaikka jäällä onkin jo meluisa koululaisryhmä.1. 12:00 Jää koululaisryhmän jälkeen. Mieli lepää hiljaisuudessa, tosin varpaat särkevät jo sen verran, että takaisin pukukoppiin on mentävä vauhdilla. 2. Lounas: veteen sekoitettava proteiinipalautusjuoma. Harvoin syön näin köyhästi, mutta vauhdissa tällainen on näppärä. 3. 12:30 Taas bussissa. 4. Ulos bussista keskustorin pysäkillä, suuntana Humana.


1. Tornimäen korkeat talot vähän lähempää. 2.-4. Humana ja -50%! Humanalta on niin helppo löytää kivoja juttuja ja hinnat eivät päätä huimaa, sillä käyn aina vain europäivillä, jotka ovat muutaman viikon välein.


1.-2. n. 15:00 Takaisin kotiin. Vihreää teetä, granaattiomenaa ja matematiikkaa. Tällä kaavalla n. 19-20 saakka ja silti tuntikirjanpidosta jää uupumaan tunti-pari (pidän siis "työaikasaldoa", jotta saan seurattua työtuntejani. Kirjaan ylös ylityötunnit ja vapaita tunteja voin sitten ottaa saldosta :). 3. 20:00 Venyttelyä max. tunnin verran, lukemista ja nukkumaan. 4.  Kaikki tämä Fannin valvovan silmän alla.

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus, kiinnostavaa lukea miten toiset kuluttavat päiviään:) mäkin oon itseasiassa ajatellu tehä tällaisen, kunhan pääsen jossakin vaiheessa takaisin sinne Tallinnaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun kommentoit :) Mä pidän kanssa muiden vastaavia postauksia kiinnostavina, joten täältä ainakin tulee puoltoääni: tee säkin! Näitä voisi tehdä vähän useamminkin, kun todellisuudessa sitä kuitenkin viettää aika erilaisia päiviä.

   Sä et ole vielä takaisin Tallinnassa? Miten mä laskeskelin, että sä olisit tullut jo tänä keskiviikkona luistelemaan - mulla on vissiin vaan ajantaju lopullisesti pettänyt :)

   Poista
 2. Hei! Pari kysymystä on herännyt mielessäni Virossa, Tallinnassa, opiskelevien muutamien tyttöjen blogeja seurattuani. Opiskeleeko siellä suomalaisia poikia, ja mitä? Ja: oletko päässyt tutustumaan "tavallisiin" tallinnalaisiin perheisiin? Mummeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiva kun kommentoi ja kyselit! Toki täällä opiskelee myös suomalaisia poikia/miehiä, ehkä he eivät vain niin ahkerasti bloggaa? Suomalaiset kai tulevat erityisesti Tallinnaan opiskelemaan lakia ja kauppatieteitä, toivottavasti joku tänne eksyvä korjaa tämän jos olen ihan hakoteillä :) Tarttoon taas mennään (eläin)lääkikseen. Minä osallistun tällä hetkellä makrotaloustieteen opettamiseen pitämällä seminaareja/laskareita ja siellä on kyllä tietty poppoo suomalaisia, sekä poikia että tyttöjä.

   Olen tutustunut muutamiin virolaisiin, mutten erityisesti perheisiin. Virolaisiin ei ole täysin helppo sen syvemmin tutustua (kuten usein tuntuu ettei ulkomaalaisen paikallisiin, ellei ole esim. paikallista puolisoa tai tiivistä työyhteisöä), mutta oma aktiivisuus auttaa kummasti asiaa, sekä tietysti kielen oppiminen! Olen tosi tyytyväinen, että minulla on paikallisia tuttuja :)

   Poista