Sivut

tiistai 18. helmikuuta 2014

Kohvik Boheem

Kävin sunnuntaina mieheni kanssa istuskelemassa kielikokeen jälkeen Kalamajan (/Koplin) Boheemissa. Tulimme oikein sopivaan aikaan, sillä pöytiä oli vain pari vapaana ja pian jälkeemme alettiinkin jo käännyttämään koko ajan ovesta tulvivaa asiakasvirtaa pois. Ilmeisen suosittu paikka siis!

Näkymää ikkunasta. Ei ehkä ihan vanhankaupungin kauneutta, mutta en suoraan sanottuna jaksaisikaan aina istua keskustassa tai vanhassakaupungissa. Useimmiten on kiva lähteä vähän muuallekin katselemaan ja nähdä laajempi kirjo tallinnalaista elämää.


Tilaamani salaatti saapui, ja hyvää oli! Mieheni otti pelmenejä tulisessa sienikastikkeessa, maistuvaa sekin. Miehelläni on tapana sanoa aina kun tarjoilija kysyy mitä pidimme (kuidas maitses?), että "oli väga maitsev".  Kielenopettajani suosittelee sanomaan "maitses väga", koska sana maitsev on aika tönkkö tuossa tilanteessa. Kuten suomen maistuva. Oli oikein maistuvaa. Oikein, mutta ehkä vähän jäykkää kieltä? Makuasioita nämäkin tietysti ;)Boheemin eteen pääsee raitiovaunulla numero 2. Itse ravintola sijaitsee osoitteessa Kopli 18.

Voi tätä harmautta.. Onneksi on kuitenkin jo vähän pidemmät päivät.Tykkäsin Boheemin tunnelmasta ja myös ruuistani, mutta lista ei ollut makuuni paras mahdollinen. Miehenikin sanoi, että se oli vähän "mättötyylinen" - aika paljon miehen suusta, vaikkakin syömme yleensä aika kasvispainotteisesti. Tuo erikoistarjous salaattina pelasti kyllä onnistuneesti minun ruokailukokemukseni. Menisin toistekin, mutta ihan lempparikseni (juuri vähän suppean listan takia) Boheem ei kuitenkaan nouse. Jotain jokaiselle, sillä asiakasvirrasta päätellen moni muu tykkää kovastikin. 

Minulla olisikin vähän näitä ravintolakokemuksia raportoimatta :) Hihkaiskaa ihmeessä, jos joku näitä erityisesti toivoo. Mutta eiköhän näitä joka tapauksessa tipahtele blogiin silloin tällöin.

5 kommenttia:

 1. Juu lisaa ravintolakokemuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiva kun kommentoit, hauska vähän tietää mitä siellä toisella puolella toivotaan :) Jep, näitä tulee varmastikin aika ajoin, sen verran täällä kuitenkin tulee ulkona syötyä. Aurinkoista kevään odotusta!

   Poista
 2. Kiitos ja toivottavasti erityisesti ensi viikolla olisikin aurinkoista! Olemme tulossa pariksi paivaksi Tallinnaan ja ainakin Kukeke on tarkoituksena testata talla kertaa. Idean sain tietysti taman blogin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Nyt on ainakin tosi keväinen sää, toivottavasti siis jatkuu myös loppuviikon. Oikein hauska kuulla, että löysit täältä vinkin! Toivottavasti tykkäätte ja tule ihmeessä vielä kertomaan millainen kokemus teillä oli :)

   Poista
 3. Tätä paikkaa voi todella suositella, kalamajan alueelta löytää alkuperäisen ystävällisen Tallinnan. Ihan eri meininki kuin esim. Raatihuonneen turistirysissä. Ja ne hinnat vielä :-)

  VastaaPoista