Sivut

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Tee-se-itse: perunalastut ja lehtikaalisipsit

Jaan teille ihan loistavan reseptin: kädenkäänteessä mikrossa valmistuvat perunalastut ja lehtikaalisipsit. Resepti ei ole keksimäni, vaan löytyy netistä helposti. Toivottavasti tästä on kuitenkin nyt lehtikaalikaudella muillekin iloa! Tämä on vieläpä itseasiassa toivepostaus: kiitos kuuluu Anninalle postausideasta.

Tarvitset: lehtikaalta ja/tai perunoita, öljyä, suolaa, juustohöylän tai kuorimaveitsen, leivinpaperia, mikron.Tee näin: höylää (kuoritusta) perunasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita lastuja. Pese lastut (ja kuivaa ne jos kärsivällisyyttä riittää). Revi lehtikaalista sopivia paloja, pese ja kuivaa. Hiero sormin perunalastuihin ja lehtikaalipaloihin kevyesti öljyä molemmin puolin ja asettele mikron aluslautasen kokoiselle leivinpaperille. Käytä mikroa täydellä teholla, kunnes sipsit alkavat kuivahtaa ja niihin tulee kevyesti väriä. Käännä ja mikrota rapeiksi.

Mikrotusaika riippuu varmasti mikron tehosta. Minä tykkään mikrottaa vähän lyhyemmän aikaa kerrallaan, että voin tarvittaessa ottaa vaikka tummemmat pois. Yhteensä mikrottelin yhtä erää noin viitisen minuuttia. Sopivan ajan oppii kyllä huomaamaan, mutta alkuun kannattaa olla vähän varovaisempi, etteivät herkut pala. Lehtikaali on mielestäni parasta silloin kun se (lähes) murenee suussa palasiksi.Mikrotuksen päätteeksi ripottele itsellesi sopiva määrä suolaa päälle. Minä laitan aika reilusti suolaa erityisesti lehtikaaleille. Sipsit muuten kutistuvat veden haihtuessa mikrossa, joten niitä voi laittaa alussa aika tiiviisti, jopa pikkuisen päällekkäin. 

Lopputulos näyttää tältä. Ihan hurjan hyvää! Tällä kertaa mikrottelin itselleni kolmessa erässä yhden suuren perunan ja lehtikaalin lehden ja jo katosi suolaisen himo :)

2 kommenttia:

  1. Jes, kiva kun teit tän! Kokeilen ehdottomasti noita lehtikaalisipsejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tykkäät! Toinen muuten mikä toimii ainakin mulla on öljyssä pannulla paistettu ja suolattu lehtikaali esim. salaattipohjana tai muuna lisukkeena :)

      Poista