Sivut

lauantai 20. syyskuuta 2014

Valgus kõnnib Kadriorus

Kadriorgin puiston jokasyksyinen valojuhla oli menneenä torstai-iltana ja pääsin taas yllättymään yhden tapahtuman suuruudesta! En löytänyt arviota kävijämääristä, mutta useita kymmeniä tuhansia se joka tapauksessa oli. Laita ihmeessä kommenttia jos olet kuullut tai nähnyt jossain tarkemman arvion :) Me olimme paikalla reilut kaksi tuntia ja koko ajan kännykät ja netti pätkivät ja tungosta riitti, vaikka alue oli suuri.

Pimeyden laskeuduttua valoilla koristellun puiston tunnelma vaihteli satumaisesta aavemaiseen. Illan aikana oli myös useita eri konsertteja, joista Luigetiikissa (=joutsenlampi) esiintyneen Maarjan pehmeästä musiikista tykkäsin. Se sopi hyvin tapahtuman vähän epätodelliseen, haavemaiseen tunnelmaan.

Alla kuvankaunis Luigetiik ja Maarjan konsertti. Porukkaa oli koko joutsenlammen ympärillä paksuna muurina. Lammessa lipui katsojien ilona kaksi mustaa joutsenta. Näillä tyypeillä oli ilmeisesti aika hyvät hermot, kun miettii tätä ihmismuuria ja keskeltä lampea kaikunutta konserttia.

Maarjan konsertin loppupuolella alkoi olla pimeää ja Luigetiik valoineen muuttui vain kauniimmaksi.

Useammassa kojussa myytiin tällaisia loisteputkia, joilla ihan kiitettävä osa porukkaa huitoikin sitten pitkin iltaa. 

"Höyryäviä", aavemaisia tulia oli maassa ja kantojen päällä pitkin puistoa. Niiden loimussa tuntui kuin eläisi sadussa :)
 
Lisää maagista tunnelmaa.Sormi viuhtoo tekstaria menemään. Kuten mainitsin, kännykkäverkot olivat aivan tukossa ja viestit menivät viiveellä läpi. Meidän oli tarkoitus tavata tuttavapariskunta jossain vaiheessa iltaa, mutta soittaa ei sitten voinutkaan. Lopulta onnistuimme kuin onnistuimmekin löytämään toisemme hitailla tekstareilla.Eräs illan konserteista. Valoja eri muodoissa (tulia, lamppuja, soihtuja, halogeeneja, valonheittimiä, lyhtyjä, valoteoksia..) oli ihan uskomattoman paljon. Tähän tapahtumaan oli kyllä panostettu paljon. Seuraavan päivän siivous varmaan työllisti myös aika mittavan porukan..
 
Taidemuseon kaunis Lilleaed oli yksi illan tunnelmallisimmista paikoista.Kiinalainen lyhty lähdössä taivaalle.Illan viimeinen konsertti.
 

Luigetiik loisti värejä lähtiessämme. Kotiin päin kävellessämme alkoivat vielä raketit paukkua. Täällä Tallinnassa kyllä osataan tuoda juhlaa ja tunnelmaa arkeen. Kaikenlaista tapahtuu tasaisin väliajoin ja ihmiset osallistuvat aina yhtä innolla.

Sellainen tapahtuma tällä kertaa! Jos tämänkertainen meni ohi, tapahtuman voi laittaa kalenteriin jo ensi syksyä ajatellen. Ja kerrohan mitä tykkäsit, jos pääsit paikan päälle.

Loppuun vielä menovinkki: ensi sunnuntaina on Kalamajan pihakirppis-/katuruokatapahtuma, josta kirjoitin viime vuonna täällä. Jos säät suosivat, tulossa on varmasti tosi kiva päivä :) Tapahtuman tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

7 kommenttia:

 1. Kaunista oli! Oliko japanilainen puutarha valaistu, vaikkapa lyhdyin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan oli! Hyvä kysymys, me nimittäin emme käyneet siellä saakka. Alue oli tosi laaja ja nähtävää hurjan paljon. Uskoisin, että Postimees-lehteen tulee jonkinlainen kuvakooste illasta, jos haluat sieltä tarkistaa :) Iloista syksyä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Noin kauniissa tapahtumassa kivoja kuvia tulee melkeinpä kun vaan antaa kameran laulaa :)

   Poista
 3. Sun ja Annina kuvia katsellessa tuntuu että sitä on missannut vaikka mitä! Toisaalta en ehtinyt paikan päälle kuin vasta töiden jälkeen ja täten mun kuvasaldo painottuikin enemmän Trafficin konserttikuviin :P Mutta täytyy sanoa että oli aika hieno valoshow rakennettu senkin ympärille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Alue ja tapahtuma oli niin laaja, että paljon tuli itsekin missattua :) Mutta toisaalta vaikka tapahtuma oli laaja, teeman yhtenäisyyden takia ei ehkä haitannut, ettei kaikkia nurkkia kolunnut. Hyvän käsityksen tapahtumasta sai vähän vähemmälläkin. Konsertit oli kauniita ja sulla oli hyvät kuvat Trafficin konsertista. Mä tykkäsin eniten siitä Maarjan konsertista ja Luigetiik on niin kaunis ihan sellaisenaankin, saati sitten upeilla valoilla. Ja ihan loistavaa, että sää suosi - muutamaa päivää myöhemmin ollaan hädin tuskin plussan puolella :P

   Poista
  2. Kiitti :) Kävin välissä poikaystävän olkapäillä istumassa, että sai parempia kuvia :D Ja säähän oli aivan loistava verrattuna tämänhetkiseen! Nyt meinaa jo jäätyä!

   Poista