Sivut

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Heinäkuulta kuvina

Vietimme kotona Tallinnassa vain puolet heinäkuusta, mutta ainakaan kuvien perusteella matkaväsymystä ei kauheasti lepäilty pois.. :) Nyt kun olen palannut taas kirjastorutiiniin, on itse asiassa paljon levänneempi olo. 

Säät suosivat heinäkuun loppupuolella mukavasti ja kiersimme ennestään tuttuja ja uusia paikkoja vaihtelevalla kokoonpanolla. Väsäsin nyt tällaisen kuvakokoelman menoistani. Eivät kaikki käymäni paikat niin perinpohjaista raportointia vaadi - esimerkiksi kasvitieteellisestä puutarhasta kirjoitin jo viime kesänä, keskustorista parikin kertaa.


Heti matkalta palattuamme meille tuli ystäväpariskunta kylään ja vain rentouduimme. 1. Matkatuomisten maistelua. 2. Ilmainen julkinen liikenne - järkevää tai ei, kyllä sitä ihan mielellään käyttää. 2. Varmastikin yksi Kadriorgin puiston kuvatuimmista näkymistä. Eikä suotta :)Oli meillä toinenkin ystäväpariskunta kylässä.. :) Kävimme kasvitieteellisessä puutarhassa ja ravintola Rootsissa Viimsin puolella. 1. Kasvitieteellisestä puutarhasta on nätti näkymä Teletornille. Näihin kahteen saa muuten yhdistettyä lippua: kaksi kärpästä (=kivaa kohdetta) yhdellä iskulla! 2. Portilla: mikä tässä lopulta onkaan kiellettyä: kehonrakennusharrastuksen tulosten esittely, keimailu, tirkistely vai kenties auringonotto.. ;)? 3. Kasvitieteellisessä puutarhassa oli ruusupäivät: paljon väkeä, myyntikojuja ja elävää musiikkia. Ja lajitolkulla kauniita ruusuja! 4.-5. Lounas Rootsissa.

Roots jäi tällä kertaa vähän laimeaksi kokemukseksi. Siellä oli häät ja meille muille vieraille oli rajattu muutama pöytä terassilta. Tarjoilukaan ei (ehkä kiireen takia) ollut erityisen miellyttävää, mutta antaisin tälle viihtyisän tuntuiselle ravintolalle kyllä uuden mahdollisuuden. Kauniit puitteet ja ruokakin oli perushyvää. Vinkkinä: tämän ravintolan voisi yhdistää käyntiin läheisessä ulkoilmamuseossa.Lauantai-ilta: 1. Kaunis Vanalinn. 2.-3. Matkalla illalliselle Kohvik Sesooniin. 4. Salaattiannokseni. 5. Sesoonia edelleen. Seuraava kysymys lähtee kameralle: miksi hoikan ystäväni käsi näyttää noin isolta ja minä puolestani mini-ihmiseltä..?

Kohvik Sesoon oli hyvä uusi tuttavuus! Monessa Tallinna-blogissa se onkin jo kiertänyt, joten liityn nyt minäkin kerhoon. Tämänkaltaisia "rennon nuorekkaan boheemeja" paikkoja pullahtelee Tallinnassa kuin sieniä sateella ja asiakkaat myös löytävät ne nopeasti. Valinnanvaraa on niin paljon, ettei samaan paikkaan tarvitse mennä kahta kertaa. Sesoon pääsi kuitenkin mennään toistekin -listalle; kiva hintataso, persoonallisuus, viihtyisyys ja maukas ruoka sen varmistivat. Paikka löytyy Kalamajasta.Rakennustelineiden kokoamista vanhassa kaupungissa. Kaikkialla remontoidaan ja kunnostetaan tällä hetkellä!Pieni kierros Väike-Õismäellä. 1. Matkalla trollissa. 2. Kulkuvälineen huoltotauko. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun näen kuskin enemmän tai vähemmän spontaaneissa huoltotöissä (erityisesti jos napakat potkut kiukuttelevan trollin kriittisiin kohtiin lasketaan huoltotöiksi). 3.-5. Lähiönäkymiä.


Kesäinen keskustori: 1. Kotimaisia herkkuja ja asiakaspalvelua. 2. Yrmeät emännät ja pirozhki-jono. 3. Alkoholivalistusta ja toppaliivejä.

Keskustorilta lähtee aina kesäisin mukaan jotain hyvää. Puitteissa ei ole paljoa kehumista, mutta myytävät tuotteet ovat (lähes) poikkeuksetta raikkaita ja maukkaita (ja usein kotimaisia), enkä koe ostamista minkäänlaisena ongelmana torin nuhjuisuudesta huolimatta. Jälleen kerran suosittelen käväisemään, keskustori kun tarjoilee hitusen koko ajan kauemmaksi katoavaa neuvostohenkeä. Keskustorin löytää osoitteesta Keldrimäe 9, Stockmannin takaa.

Hyvinhän tässä on ehditty kiertelemään, kesä kun on ehdottomasti parasta aikaa tutustua Tallinnaan. Alkuviikosta käväisin Lasnamäessä kaupunginosakierroksella yhden kivan suomitytön kanssa. Kamera oli kädessä taas koko reissun ajan, joten oma juttunsa retkestä on tulossa :)

Mitkä ovat teidän muiden lempikohteitanne Tallinnassa (tai koko Virossa)?

4 kommenttia:

 1. "2. Portilla: mikä tässä lopulta onkaan kiellettyä: kehonrakennusharrastuksen tulosten esittely, keimailu, tirkistely vai kenties auringonotto.. ;)?" HAHAHA

  Roots vaikuttaa aika mielenkiintoiselta paikalta! Ja apua, en ole vielä käynyt keskustorilla, missä se tarkalleen siis sijaitsee? Tykkään sun blogistas kyllä niin paljon ja sulla on ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitoksia ihanasta kommentista, veti kyllä hymyn korviin :)

   Tosissaan suosittelen käväisyä keskustorilla ihan jo pelkästään mielenkiinnosta, meille siitä on tullut tällainen kesä- (marjat, sienet..) ja jouluperinne (juustot, (liha), kuivahedelmät..). Sehän sijaitsee lähellä Stockaa, osoitteeksi käy esimerkiksi Keldrimäe 9 ja Google Maps näyttääkin, että siinä sijaitsee keskustori. Toinen mielenkiintoinen tori on muuten Jaama turg Balti jaamilla :)

   Poista
 2. Hei, onpa ihana blogi! :) Löysin tämän koska tykkään Tallinnasta tosi paljon ja kävisin siellä useammin jos se olisi mahdollista :) Täällä on paljon luettavaa ja katseltavaa, täytyypä katsella ennen seuraavaa matkaa! Mitä muuten opiskelet Tallinnassa ja kauanko olet siellä asunut?
  -Eveliina (http://liinanamania.blogspot.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitokset kivasta kommentista ja oikein mukavaa, että löysit tänne :) Tallinna kieltämättä on kiinnostava kaupunki. Minäkin tykkään, kuten täältä varmaan nopeasti selviää.

   Mulla on itse asiassa kaksikin opiskelupaikkaa, toinen Helsingissä, toinen Tallinnassa. Opiskelen matematiikkaa ja toista sitä läheltä liippaavaa tiedettä :) Olen asunut Tallinnassa pian 2,5 vuotta ja tuntuu, että tunnen kaupungista ihan murto-osan, mikä on varmaan tottakin. Riittääpä ihmeteltävää vielä pitkäksi aikaa!

   Kiva blogi sinullakin :)

   Poista