Sivut

perjantai 2. elokuuta 2013

Perjantain hymyilyttäjät

Takana kirjastopäivä, edessä kaksi hikistä pänttäyspäivää neljän seinän sisällä. Kirjasto on kesäviikonloppuisin kiinni, mutta tentti lähestyy. Pieni ajatusten harhauttaminen tulee siis tarpeeseen, ettei mene liian kurttuotsaiseksi. Tuo jäätelö ei varmaankaan kauheasti muita piristä, mutta tuo kappale saattaakin :) Põhja-Tallinn on varmaan jo monelle Tallinnasta kiinnostuneelle ennestään tuttu?

La Muu. Ostin kotiin tänä kesänä Tallinnan katukuvassa jäätelökärryjen muodossa näkynyttä ekojäätelöä (mainonta on nähtävästi tehnyt tehtävänsä). Aika hintavaa, mutta hyvää. Ja kookos, ihanaa että sitä saa täällä niin monessa muodossa. Pitääkin katsoa löytyykö valikoimista myös kirsikkaa, toista lempimakuani.


Põhja-Tallinn:n kipale "Nii lihtsalt ei saa". Takuuvarma hymylihasten herättelijä - sekä sanoitukset, että video. Tykkään Põhja-Tallinn:n videoista ylipäänsä, ne ovat hyvin tehtyjä ja niissä vilahtelee tuttuja kulmia. Jos kokoonpano ei ole ennestään tuttu ja viron kieli kiinnostaa, suosittelen tutustumaan.Jos joku haluu seurata, kertosäe menee näin:

"Mind nii lihtsalt ei saa, nii lihtsalt ei ütle ma jaa, võid kinni püüda mind sa, kuid mind nii lihtsalt ei saa. Sind rahule jätta ma ei saa, nii kaua kuni ütled mul jaa, kui saan su kätte siis ma, ootan nii kaua kuni ütled mul jaa"

Tiivis suomennos: nainen toistelee, ettei ole niin helppo saalis ja mies selittää, ettei jätä naista rauhaan ennen kuin tämä sanoo "joo" ;)

Viron kieli on kaunista, eikö?

12 kommenttia:

 1. Põhja-Tallinn on kyllä mun yks suosikki virolaisista bändeistä! Ootko kuunnellut uusia biisejä, missä uusi laulaja Kerli? Kuula mind ära on ainakin kiva kipale.
  Ott Lepland on tietysti parhain virolaisista.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa :)! Joo, olen kyllä kuunnellut just tota Kuula Mind Ära:a, siitä kun löytyy video YouTubesta. Uutta levyä odotellessa :) Ott Leplandin musiikki on ehkä vähän siirappista omaan makuuni.. ;)

   Kiva kun kommentoit!

   Poista
  2. Mitä tykkäät Smilersista? Se ei ainakaan ihan niin siirappista ole ;D

   Poista
  3. Smilers on ihan ok, muttei sekään ihan minun musiikkimakuuni ole :) Kuuntelen aika vähän perusrockia ja -poppia ylipäänsä.

   Olisi hauska löytää enemmän virolaisia yhtyeitä kuunneltavaksi. Homma voi tosin olla hankala, kun en oikein kuuntele mitään suomalaista musiikkiakaan juuri tyylilajien takia. Kuuntelen jazzia, ja usein sellaista missä ei ole sanoja ollenkaan. Sit tykkään Lana Del Reystä ja esim. Neil Youngista.. eli aika sekalainen setti. Musiikkimaku on hankala tiivistää, kuunnellessa sen vaan tietää mistä tykkää ja mistä ei.. :)

   Poista
  4. Näin pienistä maista ei kyllä ihan hirveesti löydy eri tyylilajien edustajia. Vaikka Suomessakin on Pori Jazzit, niin melkein väittäisin, että 90% esiintyjistä soittaa siellä jotain, mikä on aika kaukana jazzista.. Virossakin taitaa suurin osa olla nimenomaan sitä perusrockia/poppia.

   Poista
  5. No tätä just hain takaa :) Ja onhan esimerkiksi Suomessa (ja Virossa myös) tosi erityylisiä mielenkiintosia yhtyeitä (nopeasti mieleen tulee esim. Nieminen&Litmanen), mutta ne ei sitten ole sitä "suomimusaa", mitä taas juuri Viron tapauksessa kuuntelisi mielellään kielen takia. Musiikkia kuuntelemalla ja mukana lauleskelemalla kun oppii aika hyvin kieltä.

   Poista
  6. Totta, eri kappaleiden kautta oppii sekä sanoja että kielioppia :) Itekin aloin kiinnostumaan viron kielestä juurikin musiikin kautta, ja onhan se aika merkittävä asia kuitenkin, kun kieli-innostuksen takia sain idean muuttaa Viroon :)

   Poista
  7. Sinullahan oli hauska syy muuttaa tänne.. :) Oletko kauan jo asunut Virossa? Et kuitenkaan ilmeisesti ole innostunut bloggaamaan innostuksestasi? Olisi aina hauska tietää keitä siellä ruudun toisella puolella on ja miten muut kokevat Viron ja Tallinnan :)

   Poista
  8. Oon mä joskus harkinnut jos alottaisin blogin, saa nähdä uskallanko jossain vaiheessa! Muutin vuoden alussa Tallinnaan, että sen kauemmin en täällä oo asunut :) Sitä ennenkin meillä kyllä oli täällä asunto, mutta vietettiin kuitenkin enemmän aikaa Suomessa. Asun siis poikaystäväni kanssa. Ei ollut ihan helppo homma suostutella virolaista muuttamaan takaisin Suomesta kotimaahansa.. mieli kuitenkin muuttui kun kerroin, että täällä elelee Suomen opintotuella ihan kivasti.
   Mitä itse muuten opiskelet, vai opiskeletko ylipäätään? Et ihan hirveästi ole asiasta blogissa kertonut, muistelen kuitenkin lukeneeni jostain tenteistä :)

   Poista
  9. Mielenkiintoista, kiva kun kerroit pikkaisen kuka siellä on :) Minä taas tunnen tytön, jonka virolaista poikaystävää ei kuulemma saa muuttamaan Virosta pois, koska hän on niin isänmaallinen. Aika erilaisia näkökulmia!

   Opiskelen kyllä, mulla on itseasiassa kaksi opiskelupaikkaa, toinen jo yliopistollinen jatkotutkinto ja toinen matematiikan tutkinto, missä olen kandivaiheessa.

   Mä olen muuten kanssa edelleen kauhuissani tästä bloggaamisesta. T. Kaappibloggaaja. Tietääkseni ainoastaan mieheni tietää tutuistani, että pidän blogia :D Ihmettelen miten on mahdollista, ettei tämä ole vielä laajemmin paljastunut.. ;)

   Poista
  10. Ehkä uskallan jossain vaiheessa aloittaa blogin, nimen keksimiseen tosin meneekin sitten vähän aikaa.. :)
   Mun poikaystävä asui Virossa 13-vuotiaaksi ja muutti sitten perheensä kanssa Suomeen. Asuivat ennen Rakveressa vanhassa puutalossa, missä ei ollut suihkua eikä vessaa. Talvella sisälämpötila jotain +5 luokkaa. Eipä ollut kovin luksusmuistoja siis Virosta, täytyikin vähän vakuutella, että ei me sellaiseen kyllä olla muuttamassa :D Meidän virolaisista kavereista täällä n. puolet haluaisi ehdottomasti äkkiä pois Virosta ja toinen puoli taas ei halua todellakaan muuttaa pois. On tietty osa ihmisistä tuossa välissäkin, "ehkä joskus.."

   Missä päin Tallinnaa muuten majailet?
   Me asuttiin ennen Haaberstissa, mutta tuli sitten vähän ongelmia asunnon kanssa ja muutettiin keskustaan. Tykkäsin kyllä kovasti asua siellä, vaikka auton lopullisen hajoamisen jälkeen tulikin pari kertaa kirottua sijaintia :D

   Poista
  11. Me asutaan kanssa keskustan alueella. Haabersti on kyllä ihan kivaa seutua!

   Joo, ymmärrän kyllä, ettei tuollaisesta asumisesta jää kuin kammo. Täältä Tallinnasta kyllä löytyy tuon kaltaisia puutaloja yhä ja edelleen. Tiedän yhden ruotsalaisen naisen, joka asuu tuollaisessa "talvella +5" -tapauksessa, vapaahtoisesti.. :) Mutta se kai se taikasana onkin: vapaaehtoisuus.

   Poista