Sivut

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Tuunattu kamajuoma

Iltaa monisteiden keskeltä! Löysin joskus aiemmin pari pussia kamajauhoa kaapin perältä ja mietin mitä niistä saisi. Googlaamalla löysin ohjeita lähinnä perinteisestä kamajuomasta, johon tulee piimää (tai jotain muuta hapanta, viroksi esim. keefir tai hapupiim), runsaasti sokeria ja kunnon tujaus tätä kamajauhoa. Kuulostaa aika kamalalta, joten ajattelin tehdä pienen tuunauksen reseptiin. 

Tein tällaisen pirtelön: laitoin tehosekoittimella soseeksi yhden banaanin, 125g tuoreita mustikoita (suunnilleen puolet 250g rasiasta), 4 dl maitoa (2,5% rasvaa) ja ruokalusikallinen sokeria. Sen jälkeen vispasin sekaan desin kamajauhoa ja jätin puoleksi tunniksi jääkaappiin kylmettymään ja turpoamaan välillä sekoittaen.

Yllätys yllätys: pirtelöstä tuli sen verran hyvää (vaikkakin kauhean väristä), että kehtaan reseptin täällä julkaista! Kama teki pirtelöstä ruokaisamman ja minulle tämä meni lounaasta, kuumalla kun ei meinaa jaksaa kauheasti syödä. Kama on myös ilmeisen terveellistä ja siinä on hyvin proteiinia, ainakin näin kasvissyöjän näkökulmasta.
Kama on periaatteessa kuten suomalainen talkkuna, mitä en muista maistaneeni koskaan. Pieni ero voi koostumuksessa olla. Pienenä varoituksena: kama on aika erikoisen makuista, eli jos ei siitä yhtään tykkää, niin tuskin tuo pirtelökään maistuu. Ensimmäistä kertaa maistaessani en minäkään kamasta välittänyt, mutta nyt myöhemmin huomasin jopa pitäväni siitä. Kamajauho saattoikin nyt jäädä vakiotuotteeksi kaappiin.
Onko täällä muita "kamankäyttäjiä", mitä tykkäätte mausta :)? Ja löytyykö teiltä suosikkireseptiä? Nopealla haulla minulle ei selvinnyt käytetäänkö tätä (nykyään) edes niin kovin yleisesti. Kyllä tätä ainakin helposti kaupasta löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti