Sivut

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kalamaja hooviturg

Kävimme tänään kävelemässä Kalamajan pihamyyjäisissä (=hooviturg). Tapahtumassa oli kivasti osanottajia, niin myyjiä kuin kävijöitäkin. Kalamajan asukkaat olivat laittaneet pihoilleen yard sale -kirppareita ja soittivat musiikkia (yhdellä pihalla oli jopa dj laitteineen) sekä myivät itse tehtyä ruokaa ja leivonnaisia. Monet olivat myös panostaneet viihtyisiin istumapaikkoihin. Me söimme Karriklubissa currya ja yhdellä toisella pihalla mustikkapiirakkaa sekä omenapommia. Tunnelma oli iloisen kutsuva ja näin kivoja tapahtumia voisi mielellään olla useamminkin! Sään suhteen oli ehkä vähän riskeerattu, koska syyskuun loppupuolihan voi olla jo aika sateista. Tänään oli kuitenkin onneksi yhtä kuuroa lukuunottamatta oikein hyvä sää. Tästä tapahtumasta mahdollisesti kaavaillaan perinnettä, joten ensi syksynä on taas oltava kuulolla. Oli muuten erityisen hauskaa päästä kurkkimaan pihoille, joille ei muulloin olisi asiaa ;)

Pihoilla oli monenmoista myytävää, kuten nyt kunnon pihakirppiksillä kuuluukin. Nämä kauniit lautaset olivat tasuta (ilmaiseksi) ja ne menivätkin edestämme. Onneksi kauhea hinku näihin ei ollut yhden eilisen ostoksen takia, josta kirjoittelen vähän vielä erikseen.. :)

Mikä meitä kuitenkin eniten houkutti: kotikokkien väsäämät herkut. (No tuo alin lammas ei kyllä kuulu näihin herkkuihin, mutta se oli muuten niin söpö.)


Kyltteihinkin oli panostettu.

Hyvännäköisiä leivonnaisia oli melkein joka pihalla:Omenapommi! Oli muuten ihan taivaallisen hyvää. Sisällä oli tavallinen pihaomena, päällä toffeeta, makeaa murua ja pähkinärouhetta. Tämä pommi oli tosin enemmänkin jenkkiläinen candy apple kuin sellainen roikkuvanahkainen neuvostoliiton õunapomm, jollainen nauratti minua aikaisemmin.


..ja vielä jotakin ekstraa kaltaiselleni kissahullulle. Aina vain hihkun yhtä suurella innolla näiden häntämaakarien perään. Sen takia tuokin varmaan tuohon ovelle jähmettyi kuvattavaksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti