Sivut

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Palasia Tallinnaa

Koko viikon on ollut aurinkoista ja sää on suorastaan pakottanut kävelemään ja istuskelemaan ympäri Tallinnaa. Pakko hyödyntää vielä viimeiset auringonsäteet..! Ehdin kyllä käydä Helsingissä tentissä ja olen ollut vähän kipeänäkin, mutta nyt jos koska on pakko vielä painaa ;) Talvella sitten voi täristä villasukat jalassa kotona (kirjaimellisesti). Teen taas tällaisen kuvia Tallinnasta -postauksen ja joistain kohteista kirjoitan vähän lisää myöhemmin. Pari (ainakin mielestäni :) tosi mielenkiintoista aihetta on muhimassa, kun nyt ehtisin niistä raapustella vielä lisää. Ideoita ja halua kirjoittaa olisi vaikka muille jakaa, vapaata aikaa ei sitten ihan yhtä runsaalla kädellä.


1. Tämä on jo "vanha": matkalla Robbie Williamsin konserttiin jälleenitsenäistymispäivänä. Koko keskustasta oli ihan jumissa! Ihmispaljous ajoi meidät Telliskivin alueelle syömään ja sielläkin varoiteltiin odotusajoista. 2. Paljon puhutussa konsertissa n. 60 000 muun kanssa. 3. Kotona monisteiden keskellä. Tee auttaa jaksamaan jos tunnit alkavat tuntumaan pitkiltä. 4. Tällä lailla voisin minäkin mielelläni viettää iltapäiviä :)


1.-2. Iltakävelyllä. 3. Lasi viiniä Pudelissa, että jaksaa taas kävellä. Ihanaa, että vielä voi istua ulkona. 4. Põhja-Tallinnaa. 5. Omenoita notkuva puu Kalamajassa, olisi kelvannut minullekin! 6. Kaunis yksityiskohta.


1. Siselinnan hautausmaa. Ortodoksit laittavat penkkejä ja pöytiä hautojen äärelle - näimmekin yhden täysin varustellun piknikin haudalla. 2. Marfa: kuollut vuonna 1953 ilman syntymäaikaa ja kokonaista nimeä. 3. Siselinnan sotilashautausmaa. 4. Aljoša. Aika nöyrän näköinen kaveri niin suuren porun aiheuttajaksi - huonoa huumoria, olkaa hyvät.. :)


1. Poseerausta kävelyretkellä. 2. Lounas Hetk:ssä. Kiva paikka! 3.-5. Kahvila Kanalassa Kultuurikatlan pihalla. Kanala on kiva kesäpaikka, rento ja omaperäinen. Pihalla voi muun muassa pelata pöytätennistä. 6. Vähän erilainen näkymä Viru-hotellille. Nuo palaneet, luhistumisvaaraiset talonrauniot keskustassa jaksavat ihmetyttää. Omistajuuskysymykset ovat varmaankin taustalla..?

2 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis kissa!

  Tallinna on kyllä niin kiehtova yhdistelmä rappiota ja modernia. Tuo bannerikuva (onko se oikea nimitys...?) on tosi hieno kuva modernista Tallinnasta! Yleensä kaikki jostain korkealta otetut kuvat ovat niistä punaisista vanhan kaupungin katoista, jotka tosin ovat aivan upeita. Mutta hienoa nähdä tuollainen moderni Tallinna-kuva. :)

  -Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Onhan tuo meidän perheen pienin ja karvaisin (?) tosiaan ihan nätti omaankin silmääni :) Hän on kilpikonnavärityksinen siperiankissatyttö.

   Kiitos, mukava kuulla, että bannerikuva näyttää kivalta! Bannerikuvan valitseminen on aika operaatio - sehän se ensimmäisenä hyppää silmille, itselleni ja kävijöille, kun blogin avaa. Se on tärkeä osa blogin identiteettiä ja ajattelin, että tuo nyt ainakin tosiaan kuvaa blogin "päähenkilöä", Tallinnaa.. :)

   Poista