Sivut

perjantai 13. syyskuuta 2013

Tallinna-vinkit, osa 2

Vinkkejä pukkaa! Tässä taas muutamia enemmän tai vähemmän lähiaikoina käymiäni mielestäni suosittelemisen arvoisia paikkoja. Ravintola Moonista minulla on ikävä kyllä tarjolla vain kännykkäräpsyjä, parempi kamera kun ei aina ymmärrä olla saatavilla kun sitä tarvitaan.. :)

Sana on vapaa myös vinkkeihin liittyen, kertokaa ihmeessä omia kokemuksianne näistä paikoista, kysykää lisää tai kysykää ihan jostain muusta paikasta, autan mielelläni jos osaan. Ja vinkatkaahan kivoja kohteita myös minulle jos teillä on sellaisia mielessä :).

1. Lauluväljak (laululava)

Tämä on vähän erilainen vinkki. Suosittelen katsastamaan Tallinnan laululavan kun sopiva konsertti tulee kohdalle (mikä taitaa kyllä mennä ensi kesään). Viime kesänä olin Lauluväljakilla RHCP:n konsertissa ja tänä kesänä katsomassa Robbie Williamsia. Kumpikaan ei erityisesti edes mene musiikkimakuuni, mutta näin suurten ulkoilmakonserttien tunnelma riittää minulle syyksi mennä. Noin 60 000 ihmistä on kyllä uskomattoman paljon porukkaa. Robbie Williamsin konsertti oli lisäksi Viron uudelleenitsenäistymispäivänä, joten liput liehuivat! Laululava on tunnetusti myös historian näyttämö; huisia ajatella millainen tunnelma oli kun paikalle kokoontui (Wikipedian mukaan) jopa 300 000 ihmistä laulamaan itsenäisyyden puolesta.


2. Kohvik Kanala

Olen tämänkin vinkin kanssa vähän myöhässä, onhan syksy jo hyvää vauhtia meneillään. Jos kuitenkin vielä saamme nauttia aurinkoisista viikonlopuista, on kahvila Kanalan piha ihan ehdoton paikka rennolle istuskelulle viinilasin ääressä. Suurella pihalla voi nauttia auringosta ilman että naapuripöytä on ihan vieressä, voi vaikka pelata pingistä tai katsella pihan erikoisia yksityiskohtia (kaikenlaista roinaa, taidetta..). Paikka tarjoaa kasvis-/vegaaniruokaa, mutta keittiö on ollut kiinni niinä kertoina kun olen käynyt. Kanala on myös avoimen kierrätyshenkinen, pihalla on muun muassa kierrätettyjä sohvia ja lastauslavoista tehtyjä istuimia :) Tykkään erityisesti Kanalan konstailemattomasta meiningistä ja isosta suojaisesta pihasta. Kanala löytyy Kulttuurikilometrin alkupäästä. En ole varma onko Kanala auki tulevana talvena, saattaa ollakin?


3. Kohvik Moon

Moonin ruoka on hyvää ja tunnelma ihanan lämminhenkinen - kirjaimellisestikin paikka on mukavan lämpöisä. Moon onkin mielestäni aivan loistava valinta pimenevään syksyyn. Pöytävaraus kannattaa tehdä, viimeksikin porukkaa käännytettiin ovelta ihan tavallisena arki-iltana. Moon löytyy Kanalan ja Linnahallin sataman läheltä, myöskin Kulttuurikilometrin alkupäästä.

4 kommenttia:

 1. Pakko sanoa, että vaikka en todellakaan (alleviivaus) ole minkään sortin (kasa huutomerkkejä) nationalisti, niin Laulavan Vallankumouksen (joka pitäisi varmaan kirjoittaa pienellä) videomatskun katseleminen saa mut aina pyyhkimään silmäkulmia. Vaikka tiedän, että tarkoituksena on ollut juurikin vahvistaa kansallistunnetta, ja olen hyvin perillä siitä, miten ikäviä seurauksia siitä voi tulla, putoan joka kerta itse samaan ansaan. Ajatus siitä, että olen itse ollut tuolla tuohon aikaan, tuntuu myös tosi mukavalta. Mutta ihan vakavasti puhuen, huolimatta siitä, että itsenäisyyden palauttamisen jälkeen maan politiikassa on ollut paljon tosi rumia piirteitä, Viro hoiti kyllä tuon toisen itsenäistymisen tosi mallikkaasti. Tai ehkä olen "vähän" puolueellinen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Laulavaan Vallankumoukseen (isolla tai pienellä) liittyvän dokumentin katselu aiheutti tuon saman reaktion myös mulla :) Ja totta, Laulavan Vallankumouksen väkivallattomuus oli kyllä ainutlaatuisen upeaa. Että noin suuret massat vain pitivät paineen sisällään. Massoissa kun tunnetusti jo pienikin "kipinä" voi aiheuttaa pahaa jälkeä (myöhempänä esimerkkinä tapaus Pronssisoturi). Tuleeko sulla muuten koskaan ikävä tänne Viroon, ihan vaikka vain katselemaan miten kaikki on muuttunut, ja toisaalta mikä on säilynyt..?

   Poista
  2. Tulee, todellakin. Etenkin, kun siellä kuitenkin asuu tosi paljon sukulaisia ja ystäviä. Nyt en ole käynyt Virossa jo viiteen vuoteen, ja se on kyllä hirveän pitkä aika, etenkin, kun lapsuudessa vietin Viron talollamme pitkiä lomia ja kävin muutenkin maassa vähän väliä. On siis kova ikävä viron kieltä, virolaista safkaa, ja tietysti Tallinnaa, yhtä maailman suloisimmista kaupungeista!

   Poista
  3. Ymmärrettävää! Ja olen ehdottoman samaa mieltä Tallinnan suloisuudesta. Tässä kaupungissa on kunnon annos persoonallisuutta ja "sielua". Sun pitää vaan ottaa ja lähteä joskus lomalla täällä käymään :)

   Poista