Sivut

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Tallinna-vinkit, osa 3

Taas olisi vuorossa menovinkkejä Tallinnaan. Nämä eivät ole ihan uusia tuttavuuksia, vaan pikemminkin hyviksi havaittuja useamman kokeilukerran perusteella. Kuvat ovat kesäisiä, vaikkakin ne ovat vain parin viikon takaa (syksy kun tulla rysähti yhdessä yössä). Varsinkin Noblen kohdalla vinkki on siis vähän myöhässä, mutta voihan näitä selailla uudelleen ensi kesän kynnyksellä.. :) 

Kertokaahan ihmeessä myös omia kokemuksianne tämänkertaisista vinkeistä ja muista kokeilemisen arvoisista paikoista.

1. Café Noble

Noblella on varmasti yksi Tallinnan parhaista kesäterasseista Noblessnerin satamassa: merellinen, rento ja tyylikäs. Sijainti on pikkaisen syrjässä kulttuurikilometrin varrella, mutta aurinkoisella säällä lekottelu terassin pehmeillä sohvilla palkitsee kävelyn. Huonolla säällä paikkoja sen sijaan on rajoitetusti. Ruoka on hyvää ja Annina ehtikin aiemmin tänään kehua myös paikan brunssia.. :)

Noblen kausi loppuu sen Facebook-sivujen mukaan 6.10. jazzin parissa. Käydä voi siis vielä viikon verran, ja toivottavasti taas ensi kesänä!


2. F-hoone

F-hoonea kuvailevat mielestäni parhaiten sanat symppis, rento ja edullinen. Pihalla istutaan kierrätyskalusteissa, tee tarjoillaan hauskoista eriparimukeista. Salaatin voi rakentaa oman maun mukaan (myös liha-annokset ovat saaneet porukaltamme kehut!) ja jälkkärit ovat herkullisia. Bonusta on paikan sijainti Telliskivin boheemilla alueella jokalauantaisen kirpparin ja kiinnostavan Loomelinnakin vieressä. Paikan FB-sivu löytyy täältä3. Kohvik Sesoon

Rennolla linjalla jatketaan. Sesoon on edullinen ja persoonallinen konstailemattoman ruuan ravintola. Erityisen ripeää tai jämptiä tarjoilua ei ehkä kannata odottaa, rentoa tunnelmaa ja hyvää ruokaa huokein hinnoin kyllä. Teollisuushallimainen korkea ja vähän viimeistelemättömän oloinen tila toimii kaikessa omaperäisyydessään. Sesoon sijaitsee Kalamajassa kivenheiton päässä vanhasta kaupungista. Hauskaa, että Tallinnasta löytyy tällaisia piristävän erilaisia ruokapaikkoja.

2 kommenttia:

  1. Ihan mahtavia vinkkejä kaikki! :) Ja voi ei, jääkö Noble tosiaan kesätauolle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin ;) Juu, niin tuolla Facebookissa lukee, kausi on päättymässä.. Toisaalta en ihmettele, sillä sisätilathan tuolla on tosi pienet, paikka on syrjässä kun on kunnon lumet ja pakkaset, eikä satamakaan tuo talvella asiakkaita. Mutta toivottavasti avaa mainion terassinsa taas ensi kesänä.

      Poista