Sivut

perjantai 18. lokakuuta 2013

Miehen kamerasta

Kaivelin mieheni puhelimen kuvakansiota ja sieltähän löytyi paljonkin materiaalia. Kännykkään tallentuu kivoja hetkiä, joita ei kuitenkaan oikein tule käytettyä blogissa kuvien huonon laadun takia. Yhteen koottuna nämä kuitenkin ehkä menevät, kun vieressä ei ole "oikeita kuvia". 

Mitä mieltä te muut olette kännykkäkuvien käytöstä blogeissa? Onko parempi, että on paljon kuvia laadusta huolimatta vai katsotteko mieluummin mahdollisimman hyvälaatuisia kuvia?

Tässäpä siis kesäistä Tallinnaa mieheni räpsimänä.


1. Ravintola Crun kauniit kukat. Eksyimme Crun terassille parin kaverin kanssa (ison mahan kanssa liikkunut kaveri kun ei oikein jaksanut kävellä), vaikka yleensä vähän välttelemme Viru-katua. 2. Elokuinen Robbie Williamsin konsertti Lauluväljakilla. 3. Reissu Helsinkiin. Ryhdistä päätellen en huomannut, että mua kuvataan ;) 4. Linnahallin satama, käppäilen varmaan tuolla portailla paattia odotellessa.


1. F-Hoone ja hassut mukit. Siellä ovat varmaankin kaikki mukit eriparia, mikä ainakin minusta on hauska idea. Koskaan ei tiedä minkä mukin saa, teetä on siis pakko tilata :). "Nod and Led: "Fifty years and still learning.." Toisella puolella oli kaksi sööttiä vanhusta ajokoulun tunnusten kanssa. Taustalla Knorrin muki. 2. F-Hoonen piha pienen tihkun jäljiltä. 3. Telliskivin uuden Reval Cafén kivan aurinkoinen terassi. 4. Satunnainen kuva iltakävelyltä.


1.-2. Kohvik Kanala, kesän yksi lempiterasseista. Tästä kirjoittelinkin aiemmin jo vinkeissä. 3. Suomalaiset turistit sytyttivät vanhassakaupungissa humalaista meteliä pitäen tuon terassin yhden kukkaistutuksen tuleen (olivat heittäneet palavan tupakan sekaan..). Henkilökunta juoksi kauhuissaan vesikannujen kanssa sitä sammuttamaan, mutta se tuhoutui :(. Ja porukka jatkoi mekkaloiden matkaa. 4. Kanalan pihan jättimäiset basilikapuskat.


1. Nämä Baltic Guiden ruokakorivertailut ovat hauskoja (Tallinna vs. Helsinki). En nyt tiedä miten tieteellisiä ne ovat, mutta sitäkin parempaa viihdettä. 2.-3.Voi Rimi minkä teit! ..ja uudelleen ..ja uudelleen. Rimi on kiva ja kätevä kauppa, mutta pilaantunutta/vanhentunutta tavaraa sieltä on kannettu kotiin vähän liian usein. (Jos kuvista ei saa selvää, niin marjat ja tomaatit ovat ihan homeessa ja ne on juuri ostettu). 4. Café Noble, kesän toinen ehdoton lemppariterassi.

Sellaisia kuvia kesältä. Nyt pikapikaa luistelemaan! Jospa saisin otettua vähän lisää kännykkäräpsyjä halliltamme, voisin taas jossain käänteessä höpötellä pikkuisen luisteluasiaakin. Viikonloppuna täytyy taas lukea tenttiin, mutta jos aikaa jää, tarkoituksena olisi käydä kokeilemassa Sesoonin brunssi. Näistä siis toivottavasti lisää myöhemmin. Iloista viikonloppua kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Tuo Linnahall on mielenkiintoinen rakennus. Se on todella suuri konserttihalli jonne mahtuu useampi tuhat ihmistä. Ei ihan heti uskoisi ulkoapäin. Sääli vaan, että se on huonosti rakennettu (1980) ja nykyjään suljettu.
  http://www.google.fi/imgres?q=linnahall&sa=X&biw=1412&bih=862&tbm=isch&tbnid=QKoUwmE23q7q8M:&imgrefurl=http://snuu.blogspot.com/2011_06_01_archive.html&docid=b3XuGX-O64sUaM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-4xOXKtS7G34/Tfp8zsY3K0I/AAAAAAAACXY/HHh9GlsT6ok/s1600/linnahall2.jpg&w=792&h=572&ei=mVpiUqO6JqP_4QTP0IGQBg&zoom=1&ved=1t:3588,r:0,s:0,i:80&iact=rc&page=1&tbnh=181&tbnw=260&start=0&ndsp=20&tx=104&ty=327

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos kommentista ja pahoittelut kun vastaus vähän viipyi, nämä tenttiä edeltävät päivät on vähän tällaisia hitaita.. :) Olen ehdottomasti samaa mieltä, että Linnahall ja sen historia ovat kiehtovia. Tuntuu säälittävältä, että noin näyttävä ja massiivinen rakennus(kompleksi) on heitteillä. Tänä kesänä/syksynä oli itse asiassa yhden arkkitehtuuritapahtuman tiimoilta kuvausreissuja Linnahallille, luulen, että niihin osallistumalla olisi päässyt sisällekin. Ne kuitenkin pääsivät menemään ohi, harmi vain. Olen pikkuisen suunnitellut omaa kuvausreissua raunioille, sisäänhän yksinään ei pääse, mutta ulkopuolikin tarjoaa paljon kuvattavaa :)

   Ehkäpä Linnahallille keksitään vielä käyttöä..? Se olisi mielenkiintoista nähdä.

   Poista
 2. Mä käytän jonkun verran kännykkäkuvia blogissa. Jotenkin kännykällä tulee herkemmin räpsittyä, kun se on aina käden ulottuvilla ja ne saa suoraan liitettyä blogiin ilman tietokoneelle lataamista - laiskuus kunniaan! ;) Pitäisi kyllä enemmän käyttää ihan oikeata kameraa, jo sen kuvanlaadun vuoksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos kommentista :) Jep, kännykkäkuvaamisessa on just se kätevyys, mutta mun mielestä myös se, että kännykällä räpsiminen on monessa tilanteessa luontevampaa, kuin kaivaa ainoana (vaikkapa jossain ravintolassa) kuvauskalusto laukusta ja alkaa etsimään kuvakulmia.. Se herättää vaan ylimäärästä huomiota, mitä ei aina kaipaisi. Hassua miten kuvailu joskus "nolottaakin", toisaaltahan on vaan luontevaa, että ihmiset haluaa tallentaa erilaisia tilanteita.. :)

   Poista