Sivut

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Suppilovahveropiirakka

Tarjosin meidän TIHS 2013 -vieraillemme yöpalaksi sienipiirakkaa. Viikko sitten: anopin kanssa sienessä - kuin kaksi marjaa, vai mitä? Saimme hetkessä suppilovahveroita yli kolme täyttä ämpäriä..



Jaan teillekin käyttämäni reseptin, vaikka sienipiirakan ohjeita kaikkialla onkin. Ainakin tätä piirakkaa ovat tähän mennessä kaikki kehuneet. Herkullisuuden lisäksi piirakka on helppo ja nopea valmistaa - avainsanat ainakin minulle ruuanlaitossa.

Pohja 

120-150 grammaa pehmeäksi lämmennyttä (tai kevyesti mikrotettua) voita
1 dl vehnäleseitä
2 dl tavallisia vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Nypi ainekset yhteen ja painele sormin piirakkavuokaan tasaiseksi pohjaksi.

Täyte

pari sipulia (+kynsi-pari valkosipulia) hienonnettuina
kourallinen tomaattia silputtuna
reilusti tuoretta timjamia saksittuna joukkoon
suppilovahveroita hienonnettuina n. 3dl (kts. kuvat alla)
ripaus suolaa 
2 munaa
n. dl Kadaka-savujuustoa raastettuna (virolainen juusto, mikä vain muukin maukas juusto käy)

Paista sipulisilppu voissa kullaväriseksi. Lisää pilkotut tomaatit ja hienonnetut sienet. Saksi joukkoon tuoretta timjamia ruukusta. Sienistä lähtee paljon nestettä, anna sen rauhassa haihtua pannulta, jottei piirakasta tule vetinen. Mausta tässä vaiheessa suolalla. Kun vesi on haihtunut, kaada täyte kulhoon, sekoita kunnolla joukkoon 2 munaa ja juustoraaste. Kaada sekoitus vuokaan pohjan päälle ja tasoittele.

Sitten vain uuniin 200 asteeseen. Meidän uunimme vähän arpoo asteita, mutta veikkaisin noin puolta tuntia kunnollisella uunilla. Piirakka on valmis kun se tuntuu kiinteältä ja pinta on kauniin rusehtava.


Valmis! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti