Sivut

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Arkista arkea

Huh, mikä viikonloppu.. enkä puhu nyt pitkäksi venähtäneistä illoista. Koko viikonloppu on mennyt kollareissa opiskelun merkeissä ja huomenna aamulla lähden tekemään tenttejä Helsingin puolelle. Aamulähdöt Helsinkiin eivät tosiaankaan ole lemppareitani, varsinkaan silloin kun takana on väsyttävä pänttäysputki. Pahinta on aikainen aamuherätys ja satamaan siirtyminen pimeässä matkalaukkua kiskoen ja edessäolevaa stressaten. Yleensä laivallakin odottaa hengähdystauon sijaan lisää tenttikertausta. Onneksi tutun Helsingin näkeminen piristää aina :).

Tasaisen reissaamisen ansiosta pakkaaminen sujuu jo rutiinilla: passi, matkakortti, puhelin, iPod, laturit, kone, termosmuki, kirjat, vaatteita.. Osaan listan unissanikin. Olen myös keksinyt helpottavia niksejä, kuten yhden ja samaisen paperilapun, missä lukee kaikki aamulla ennen lähtöä muistettava ja jonka asetan aina edellisenä iltana pöydälle odottamaan. Miten sitä pärjäisikään ilman rutiineita.

Hieman piti viikonloppunakin saada ajatuksia pois tenteistä, joten kävimme eilen illalla ihan vain kahdestaan Neikidissä herkuttelemassa. Tykkäsimme! Neikid on ehdotonta vinkkimateriaalia, joten siitä vähän lisää vielä myöhemmin. Ravintola sijaitsee muuten yllättävän pimeällä seudulla, ollakseen heti vanhankaupungin ulkopuolella.Eilen illalla huomasinkin ensimmäistä kertaa tänä syksynä miten täysin pimeys taas vähitellen valtaa Tallinnan. Tallinna todellakin on, edelleen, aika heikosti valaistu kaupunki. Tuo kuvan patsas Neikidin lähellä muuten tuntuu tarvitsevan enemmän valoa kuin moni katu.. Tavallaan tunnelmavalaistus on nimenomaan tunnelmallista, mutta pahimmillaan se tuo myös turvattomuuden tunnetta. En löytänyt Postimees-lehdestä tältä syksyltä vielä pimentämiskeskustelua, mutta vähän edellisten vuosien tilanteesta voi lukea täältä.

Tällaista täällä. Arkisia hetkiä. Toisaalta on ihanaa kun saa aikaan ja kyllähän syksyllä kelpaa. On kivaa välillä vain olla kotona. Ehdin lisäksi aloittaa taas pienen tauon jälkeen luistelemaan pari kertaa viikossa ja kyllä se niin omalta jutulta tuntuu sekin.

Mitä mieltä te muut olette pimeästä kaupungista (jos vilkaisitte linkkiä)? Meneekö jo vähän liian pitkälle vai huomaako pimentämistä edes tietyillä seuduilla?

2 kommenttia:

 1. ''Tingimata pead tulema valges,
  et näeks, kuhu sisse astub jalg, sest
  öösel Edgar kustutab tuled,
  siis ei näe kustagi, kui sul on mure.''

  Ja joo, toi pimeys kyllä vähän pelottaa, etenkin jos on vähänkin syrjäsemmällä alueella ja liikkuu yksin. Onneks harvemmin tulee oltua ulkona siihen aikaan, kun ihmisiä ei enää oo juurikaan liikkeellä. Tunnelmallista joo, mutta tosiaan rajansa kaikella, pikkasen enemmän sais niitä valoja kuitenkin sytytellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Sori kun kesti, viikko on ollut aika hektinen, nyt taas hetki aikaa koneella.. :)

   Hauskan quoten kyllä keksit tohon ja hyvä biisi muutenkin :) Joo, onneksi harvoin tarttee liikkua tosi myöhään/pimeimmillä alueilla ja erityisesti yksin, mulla jäis kyllä varmaan menemättä. On tietysti ihmisiä joiden täytyy liikkua "epäsopivina" aikoina ja voin vaan kuvitella kuinka epämiellyttävää on kulkea lähes pilkkopimeässä. Täällä (kuten tietysti kaikkialla) kun sitä epämääräisempääkin porukkaa piisaa.. :/ Ei muuten ollut nyt vaalien alla pimennyskeskustelua, miksiköhän..!

   Poista