Sivut

tiistai 8. lokakuuta 2013

TIHS 2013

..eli tuttavallisemmin "Tissi". Satoja ratsukoita, kiiltäviä sporttisia hevosia, huikeita hyppyjä, maahan tippuneita puomeja, kieltoja, maastoutuneita ratsastajia, aikavirheitä.. Kilpailevat ratsukot tarjosivat meille loistavan shown tänäkin vuonna. Järjestäjiä unohtamatta!

Olimme jälleen suomivieraidemme kanssa paikalla kahtena päivänä. Tapahtuma oli kuten viime vuonna, mutta tuntui kuin luokkia olisi ollut vähemmän ja keskellä päivää vähän pidempiä taukoja? Lisäksi lauantaina ohjelma myöhästyi loppupäästä 1,5 tuntia ja olimme kotona vasta ennen puolta yötä. No, eipä se suuremmin haitannut kun koko viikonloppu tälle varattu oli :) Edellisen vuoden kisaraportti on muuten täällä. Tänä vuonna mukana oli parempi kamera, enkä saanut voittokimppua täysillä naamaani pystyyn, onneksi.. Kyseinen kimppu on minulla vieläkin kuivatettuna säästössä.Myyntikojuja oli jälleen ihan mukavasti (erityisesti kun emme shoppailua varten menneet), kahvia, teetä ja sen sellaisia perusjuttuja oli hyvin saatavilla. Kunnollista ruokailua varten oli kuitenkin parempi lähteä muualle, sillä areenalla oli tarjolla lähinnä hesemättöä. Kävimme lauantaina lounaalla viereisessä Rocca al Maren kauppakeskuksen Mack Bar-B-Que:ssa (suositus!). Varma valinta jälleen kerran, mutta pöydän varaaminen on kyllä muistettava jatkossakin.

Tällä kertaa jotain tarttui mukaankin.. nimittäin Pikeurin ruosteenpunertava ihanan pehmeä fleece :) Kunnon heräteostos, mutta ajaton ja tyylikäs ratsastusfleece ei varmaankaan ihan heti ala kaduttamaan.


Jos olitte paikalla tänä vuonna (tai edellisinä vuosina) kertokaahan ajatuksianne tapahtumasta. Meidät on nyt parina vuonna houkutellut TIHSiin HIHSin (Helsingin versio tapahtumasta) moninkertaiset lippujen hinnat ja ei ole tullut sellaista tunnetta, että jotain jäisi puuttumaan. TIHS toimii. Kaverini mukaan lauantai-illan show oli hienompi, kuin mitä HIHS yleensä tarjoaa. Ja kieltämättä show oli aika vertaansa vailla: sirkusryhmä, tulta, valoja, upeita hevosia, musiikkia ja pisteenä i:n päällä kolme voimistelijaneitosta, jotka tekivät ihan henkeäsalpaavan näytöksen korkealla katosta riippuvissa kankaissa.. 

Houkutteleehan HIHS toki nimekkäämpiä kilpailijoita ja varmastikin kojujen paljous on siellä ihan omaa luokkaansa. Mutta jos ei erityisen aktiivisesti seuraa esteratsastusmaailmaa, uskoisin, että TIHSissä on parempi hinta-laatusuhde. Mitä olette mieltä? TIHS vai HIHS? Vai peräti molemmat?

Ehdottomasti taas ensi vuonna!

6 kommenttia:

 1. Hei,

  löysin blogisi vahingossa, mutta vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta! Tiedätkö Tallinnasta heppatarvikekauppoja, joissa kannattaisi käväistä, entä tuotteet: onko hinnoissa yhtään etua Suomeen verrattuna? Tulen detsembris sõbradega Tallinna ja hakkan juba vaikselt otsima huvitavat tegemist...
  Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiitos kommentista ja kiva kun löysit tänne :)

   Mun täytyy myöntää, etten oo pahemmin täällä hevoskamoja shoppaillut. Mulla on niin hitsisti kampetta vuosien varrelta ja muutenkin on ollut vähän vähemmän aktiivinen kausi. Oletko löytänyt Helketmarin http://www.helketmar.ee/? Sivuilta pystyy kivasti katsomaan hintoja netissä. Puodin varustustasosta verrattuna nettikauppaan en tosin tiedä. Mä oon muuten myös kysellyt ihan vaan ht.netissä jotakin Tallinnan hevosmaailman juttuja, sieltähän sitä tietoa yleensä löytyy ;)

   Joka tapauksessa: veikkaan, että jonkinlainen hintaero on verrattuna Suomeen, mutta en usko että se on ihmeellinen (harrastukset on täällä ihan hinnoissaan). Voisin _kuvitella_ (siis en tiedä), että eniten hintaeroa on ruuissa, lisäravinteissa, kuivikkeissa jne. Esimerkiksi tallivuokrat kun on täällä aika kohtuullisella tasolla. Ja uskon, että tässäkin pätee, että hinnat Tallinnan ulkopuolella on edullisemmat (vrt. meillä hevostavara jostain isosta maaseutumarketista).

   Sinä puhut ilmeisesti ihan hyvää viroa? Siitä on täällä kyllä aina apua. Vähän iäkkäämmät hevosihmiset (kuten muutkaan) ei välttämättä tosiaan puhu kunnolla englantia. Mäkin kävin tunneilla ihan viroksi, mitä nyt jotain suomea (tai suomi-viro -sekotusta) mulle joskus huudeltiin.. :).

   Poista
  2. Hei,

   olen myös vähän samassa uskossa, ettei se tavara juurikaan ole halvempaa Tallinnassa, varsinkin kun Suomessa pääkaupunkiseudulla on Horzen ja Hööksin myymälät: niitä hintoja on vaikea päihittää.. Helketmarissa ja jossain muussa (Sikupillin lähellä) liikkeessä oli sitten Pikeuria jne ihan hyvissä hinnoissa.. Jeps, olen asunut aikoinaan Tartossa viitisen vuotta, siinä se kielikin tarttui. Silloin ei ollut vielä hevostelu sielläkään niin kova juttu kuin nykyään.
   -E

   Poista
  3. Heippa! No niinpä, Horze erityisesti tarjoaa kyllä tavaraa tosi edullisestikin. Täälläkin muuten varmaan olisi kysyntää vastaavalle "halpahallille", suomalaistenkin puolelta. Heh, voin ehkä arvata mitä teit Tartossa, jos siellä 5 vuotta asuit :). Ja erikoista kuulla, ettei heppailu ollut silloin kummoisilla kantimilla, luulisi sen olevan niin universaali ja iänikuinen ilmiö. Tietysti se vaatii tukon rahaa ainakin kaupunkiolosuhteissa.

   Poista
 2. Ehkä laji alkoi vasta vuosituhannen vaihteen jälkeen nousta nykyiseen suosioonsa: olihan niitä talleja toki Tartossakin, mutta harrastajia paljon vähemmän. Elintasolaji ;)

  VastaaPoista